30 de ani de închisoare pentru Rectorul Academiei Infractorilor, capturat la Cluj

By | Published | Niciun comentariu

Nouă inculpați din dosarul “Academia Infractorilor” au fost condamnați de Tribunalul București, în total, la peste 60 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă, de 30 de ani de închisoare fiind dată liderului grupării, Adrian Botez, zis “Țâță”.

Decizia nu este una definitivă. Cei 9 au fost acuzați de DIICOT de numeroase fapte cu violență.

Adrian Marin-Botez, zis „Ţâţă“, s-a făcut remarcat în lumea interlopă încă de acum 10 ani, în Piatra Neamţ după răfuieli armate cu grupările Mararu sau Donose, răfuieli soldate cu asasinate şi ameninţări cu moartea. În februarie 2013 Ţâţă a fost judecat şi condamnat de Tribunalul Bacău la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav şi distrugere, iar apoi Înalta Curte, prin senţinţă definitivă, l-a condamnat la 12 ani de închisoare în septembrie 2013.

Halucinant, poliţiştii de la Arestul Poliţiei Capitalei au interpretat greşit decizia Curţii de Apel şi în loc să îl mute pe Botez în penitenciar, i-au dat drumul în libertate. Cei trei subofiţeri care au făcut isprava au fost cercetaţi disciplinar, iar lăsarea în libertate a lui Ţăţă a dus la demiterea şefului Poliţiei Capitalei.

Incredibilul gest al poliţiştilor, care duce fără doar şi poate cu gândul la o protecţie înaltă şi/sau mituire a unor uniforme, rămâne.
Apoi, în ianuarie 2015, Adrian Botez a fost reţinut la Cluj, alături de alte opt persoane care l-ar fi ajutat să se ascundă, la Restaurantul Onix. Astfel, DIICOT a destructurat o grupare, Academia Infractorilor Români, al cărei comandant suprem devenise în ultimii ani Adrian Botez.

Gruparea, care era specializată în tâlhării, furturi şi jafuri pe întreg teritoriul Uniunii Europene, inclusiv marile case de bijuterii din Paris sau Milano, a fost trimisă în judecată pentru 27 de asemenea fapte comise în Europa.

Gruparea era alcătuită din peste 100 de recruţi, antrenaţi în stil paramilitar, pentru a pătrunde în forţă în magazine de lux din UE. Recruţilor li se luau amprente şi mostre ADN, li se făcea profil psihologic, jurau credinţă Academiei, erau antrenaţi în locaţii speciale, unde erau aduşi cu cagule pe faţă, suportau rigori cazone şi ameninţări pentru orice abatere de la codul disciplinar.

Potrivit anchetatorilor prejudiciul total al grupării este de peste 10 milioane euro. Potrivit anchetatorilor, Academia Infractorilor Români avea una din casele conspirative unde se antrena la Cluj.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *