U BT Cluj ratează calificarea în grupele Champions League

U-Banca Transilvania a ratat calificarea în grupele Basketball Champions League, după ce a pierdut și jocul retur, disputat la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.

Clujenii au început bune partida, reușind să ia un ușor avans la pauză când tabela arăta 38-32. 

După pauză însă, ceva s-a rupt în jocul clujenilor. Au comis o mulțime de greșeli la care s-a adăugat o cădere inexplicabilă în ofensivă. Oaspeții au profitat și în final s-au impus la 19 puncte diferență, scor, U-Banca Transilvania – Muratbey Ușak Sportif 66-85 (16-16, 22-16, 14-24, 14-29).

”O înfrângere dureroasă, mai ales că am avut șase puncte avantaj la pauză… Ceva, cumva s-a rupt la finalul sfertului al treilea, la începutul celui de-al patrulea și am renunțat.  Nu am reușit să îi mai oprim în apărare, am pierdut câteva mingi care i-au pus pe contraatac și au dat niște coșuri ușoare, care le-au dat aripi. Nu am avut nici puterea mentală, nici puterea fizică de a rămâne în meci și a ne lupta până la final. Îmi pare rău că am pierdut în fața propriilor suporteri, îmi felicit echipa pentru felul în care s-au pregătit și motivat pentru acest meci. Sunt frustrat, sunt supărat pentru că ne doream foarte mult să mergem în grupe, făceam un pas mare spre baschetul de înalt nivel din Europa, însă cu siguranță trebuie să stăm împreună, să fim o echipă și vedem ce e de îmbunătățit și să nu cedăm. Vom avea în continuare un program foarte încărcat, vom fi în grupele Europe Cup, vom avea două meciuri pe săptămână. Nu ne permitem să fim slabi, trebuie să fim puternici, să abordăm fiecare meci la victorie. Iar în momentele în care nu îți iese cum îți dorești este important să fim cu adevărat o echipă. Felicit echipa turcă și le doresc mult succes în faza grupelor. Nu avem timp să plângem, luni avem un meci greu în campionat și trebuie să ne pregătim”,  a declarat antrenorul Mihai Silvășan

U-Banca Transilvania continuă aventura europeană în FIBA Europe Cup, acolo unde va întâlni, în Grupa G, pe turcii de la Gaziantep, pe KB Peja din Kosovo și adversarul de săptămâna trecută, Petrolina AEK Larnaca. Primul meci va avea loc în 19 octombrie, pe teren propriu, cu KB Peja.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii