Sunteti aici:SocialSpectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

Publicat in data

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute. Pe trotuare, oamenii se accidentează frecvent, iar prin cartierele orașului bălțile și noroaiele sunt  la ordinea zilei.

În ultima lună, din disperare electorală, actualul primar al Turzii a lansat o campanie frenetică de lucrări. Agitația echipelor de muncitori ai Viarom este la maximum. Viarom este una din firmele favorite ale primarului Turzii, care a semnat acorduri cadru cu compania de peste 120 de milioane de lei.

Inaugurarea Sălii Polivalente construită de fapt de Guvern, s-a făcut printr-o imensă risipă de bani. A fost un faraonism pe care Turda de fapt nu și-l poate permite, căci orașul are un grad mare de îndatorare atât din împrumuturi bancare cât și din cauza datoriilor către fostul operator de transport, STP SA. Doar către această firmă privată, municipiul Turda are datorii de 16 milioane de lei.

Aproximativ 1 milion de lei a cheltuit primarul Matei pentru Sala Polivalentă, dintr-un  orgoliu greu de stăpânit.  În plus, în perioada 30-2 iunie, primarul organizează o așa numită sărbătoare pentru copii, pentru care cheltuie alți 700.000 de lei. La începutul anului, când nu știa că alegerile sunt în iunie, Ziua Copilului costa în buget 30.000 de lei.

Un turdean anonim a transmis redacției Cluj Manifest un set de întrebări adresate primarului Cristian Matei. Fără a exclude o conotație puternic electorală, Cluj Manifest adresează public întrebările, astfel încât șeful administrației locale de la Turda ar putea să și răspundă.

1 . Este adevărat că la Turda Arena a fost înlocuit tot Rigips-ul care formează pereții interiori de mai multe ori datorită lucrărilor de foarte proastă calitate de la acoperiș?

 1. Este adevărat ca la etaj toată podeaua prezintă o mulțime de fisuri care au fost astupate cu linoleum?
 1. Este adevărat ca la toată pardoseala de la sol nu au fost lăsate rosturi de dilatare cum prevede normativul în construcții și au fost tăiate ulterior cu un flex?
 1. Este adevărat ca la subsol canalizarea a fost conectată cu rețeaua pentru apele pluviale care se deversează în Arieș?
 1. Este adevărat că gurile de deversare sunt poziționate la nivel foarte jos iar atunci când crește nivelul Arieșului apa vine invers și inundă toaletele și subsolul? În urma mai multor inundații s-au montat clapete de sens care au rezolvat doar parțial problema?
 1. Este adevărat ca pentru a mai reduce din debitul de infiltratii de apă  s-au montat în cămine pompe de mare putere pentru a trimite apa în canalizarea de la stadion și a nu refula în subsolul Sălii Polivalente?
 1. Este adevărat ca parcarea executata de Domeniul Public Turda si VIAROM a fost construită nerespectand cotele din proiect iar în solul argiloas care nu a fost consolidat și compactat cum trebuie, sunt îngropați și stâlpii de curent de beton demontati din zonă pentru a întări suprafața?  Există o mare diferență de nivel între parcarea din față și cea din spate?

8 . Este adevărat că bazinul care asigură rezerva de apă pentru pompieri din parcarea din spate a fost construit din pereți foarte subțiri fără stâlpi de susținere neasigurând garanția pentru trafic auto, dar ați ignorat riscul și ați marcat locuri de parcare auto ?

 1. Este adevărat că dl. Doru Mărginean, soțul purtătoarei dvs de cuvânt, este cel care montează cele 4 bariere la astronomicul preț de 80 de mii Euro bucata?
 1. Este adevărat că de fiecare dată când dirigintele de șantier, dl. Vlad Vaida a semnalat nereguli și abateri de la calitate l-ați jignit și l-ați înjurat, amenințându-l mereu?
 1. Este adevărat că podeaua fixă de joc este marcată doar pentru handbal?
 2. Este adevărat ca nu ați asigurat puterea electrică necesară bunei funcționări și ați alimentat Sala Polivalentă și de la rețeaua de iluminat public stradal ?
 1. Este adevarat că v-ați supranumit ,,Dumnezeu în Turda”, iar preoții au fost excluși de la ceremonia de inaugurare a Sălii Polivalente?

INTRA IN DISCUTIE

1 COMENTARIU

 1. #Turda arata mai rau ca su acum 8 ani!
  #Inspectoratul de stat in constructii, doarme?Sau e al peneleprelor? #Desigur a facut 2-3 strazi mici pe alocuri de ochii lumii, unde sunt lucrari de anvergura e faliment total, se strica dupa 2-3 saptamani.
  #Voarom o sa-si ia jucariile si lucrarile vor ramane neterminate si va intra in insolventa/faliment pe reteta gradinei zoologice din Turda, Banii platiti inainte, firma intrata in faliment, procese tergivesate pana la prescriere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR? Patron pe banii...

Alte articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...