Scriitorul Petr Borkovec, invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Scriitorul Petr Borkovec (Republica Cehă) este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, unde va susține o lectură publică și un dialog cu cititorii moderat de traducătorul său în limba română, Mircea Dan Duță.

Petr Borkovec (17 aprilie 1970, Lounovice pod Blaníkem, Republica Cehă) este poet, traducător și jurnalist. A studiat limba și literatura cehă la Facultatea de Științe Umaniste a Universității Caroline din Praga. Poemele sale au fost traduse în aproape toate limbile europene, iar volume din creația sa au apărut, printre altele, în Austria și Italia. Petr Borkovec a tradus în principal poezie rusă din secolul al XX-lea, inclusiv din creația poeților ruși din emigrație.

Este laureat al premiilor Jirí Orten (1994 — pentru volumul ‘Ochoz’/’Galerie’), Hubert-Burda-Preis și Norbert-C.-Kaser-Preis (2001 — pentru traducerea în germană a volumului ‘Polni prace’/’Muncile câmpului’), Tomas Hrach (2002 — pentru traducerea Eschil, ‘Orestia’, împreună cu Matyas Havrda) și al prestigiosului premiu Josef Jungmann pentru traducerea unei părți din creația lui Vladislav Hodasevici.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 3-8 octombrie 2017 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii