Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea va fi dezbătut azi în Senat

Proiectul care privește carantinarea și izolarea va fi dezbătut, luni, de către comisia juridică a Senatului. Sâmbătă, forul a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor asupra acestui proiect de lege, anunţă Agerpres.

A fost solicitată o amânare a dezbaterilor din partea  senatorului PSD Robert Cazanciuc, pentru a studia mai bine actul normativ emis de Guvern.

Senatorul PNL Iulia Scântei a spus că această propunere înseamnă nerespectarea deciziei de convocare a plenului Senatului pentru sâmbătă şi a avertizat că va avea implicaţii asupra sănătăţii cetăţenilor.

Robert Cazanciuc, a criticat din nou ,vineri, acesta numește proiectul un “dezastru” și de asemenea un act care nu corespunde nevoilor românilor.

“Când vom fi convinşi că legea corespunde nevoii românilor, o să votăm această lege, că o să votăm luni, că o să votăm marţi, miercuri o să vedem în funcţie de cum vor fi dezbaterile în comisie. Am invitat nu numai Ministerul Justiţiei şi CSM să vină la dezbateri, am invitat organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale, toţi care sunt implicaţi într-un fel sau altul în aplicarea acestei legi trebuie să spună un punct de vedere, pentru că altfel dacă legea nu este clară, uşor de înţeles, uşor de aplicat doar îi păcălim pe români că vom avea o lege care îi protejează. Toate mecanismele din lege trebuie să fie foarte, foarte clare şi conforme cu nevoile noastre de astăzi”, a adăugat social-democratul.

Acesta a specificat că până luni trebuie oferită o fundamentare din practica europeană care privește carantina și internarea.

“Am rugat Guvernul ca până luni să ne ofere o fundamentare din practica europeană, cum se întâmplă în Germania, în Austria, în Spania, în Italia, pe internarea obligatorie şi pe detaşarea obligatorie a medicilor. De asemenea, am cerut Ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect pentru a arăta foarte clar dacă actul normativ corespunde legii fundamentale din România şi practicii CEDO în această materie. Am cerut un aviz şi de la CSM pentru că în mod cert proiectul elaborat de Guvernul Orban nu are avizul CSM, deşi pentru a respecta decizia CCR este nevoie de o procedură detaliată de contestare la un judecător”, a explicat senatorul PSD.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii