Poliţiștii, acțiuni în zona școlilor la începutul noului an şcolar

Peste 250 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din tot judeţul, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Mâine, 12 septembrie a.c.,  peste 250 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Poliţişti de ordine publică,  de la rutieră, de la prevenire, precum şi din cadrul altor structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Cluj, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Poliţiştii sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia Română. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente  în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii