O explozie a avut loc la un bloc din cartierul Gruia

O explozie a avut loc intr-un bloc de locuințe din cartierul Gruia, de pe strada Migdalului nr 16. Din nefericire, un tanar de 19 ani, student, care locuia în chirie, are arsuri pe aproximativ 15% din corp, si a fost transportat de urgenta la spital.

”M-am deplasat urgent la locul exploziei si am dispus, impreuna cu celelalte autoritati ale statului, masurile specifice: protejarea vietii oamenilor, securizarea zonei, paza permanenta a imobilului, asistenta de specialitate persoanelor afectate, inventarierea necesarului de locuinte de necesitate pentru familiile afectate”, a declarat primarul Emil Boc

Blocul este vechi, construit in anii ’60, are 2 etaje si 13 apartamente.

Apartamentele de la etajul 2 sunt avariate complet, partial cele de la etajul 1 si putin cele de la parter.

I.S.U. a verificat fiecare apartament si nu mai exista alte victime, doar persoane care au facut atac de panica.

In acest moment Inspectoratul de Stat in Constructii face o analiza pentru a stabili care este gradul de siguranta al imobilului si cate persoane trebuie evacuate.

Primaria dispune de 16 locuinte de necesitate pentru a asigura gazduirea persoanelor afectate.

De asemenea, se desfasoara o ancheta a organelor abilitate pentru a stabili cauza exploziei care a avut loc la etajul 2 al blocului.

Pacientul în vârstă de 19 ani a fost adus de către un echipaj SMURD la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Pacientul a suferit arsuri în urma exploziei centralei termice de la domiciliu.

Pacientul are arsuri localizate pe față, gât, mâini și căile aeriene. A fost intubat în pre-spital. În prezent, este asistat hemodinamic și respirator. Au fost făcute consulturile interdisciplinare necesare. Conform procedurilor, a fost anunțat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (C.O.S.U.) al Ministerului Sănătății, solicitându-se transferul spre o clinică cu profil de arși.

Pacientul va fi transferat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, Sectia ATI Arsi. Transportul se va face, in dupa-masa acestei zile, cu un avion SMURD.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii