Sunteti aici:SocialMega Image închis de Protecția Consumatorilor după spălarea lăzilor de legume cu mopul și detergentul de podea

Mega Image închis de Protecția Consumatorilor după spălarea lăzilor de legume cu mopul și detergentul de podea

Publicat in data

Un caz interesant a atras atenția comunității din Cluj-Napoca, după ce câteva imagini cu practicile angajatelor de la magazinul Mega Image, de pe Strada Eugen Ionesco, au devenit virale. 

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au intervenit rapid și au închis magazinul în care spălarea cutiilor de legume și fructe se făcea cu mopul și detergentul folosit pentru curățarea podelelor.

În urma unei operațiuni de control la unitatea Mega Image SRL, s-a descoperit că operatorul economic a recurs la o practică inacceptabilă de igienizare a ambalajelor destinate depozitării legumelor și fructelor. Imaginile surprinse și distribuite pe rețelele sociale arătau angajate care utilizau mopul și soluții de igienizare pentru podele, pentru a curăța cutiile de alimente.

Într-o reacție imediată, echipa de control a emis o măsură de oprire temporară a prestării serviciilor (OTPS) până la remedierea deficiențelor constatate. Aceasta a inclus și obligația de a utiliza soluții compatibile cu produsele alimentare pentru a asigura igiena corespunzătoare a ambalajelor.

SC Mega Image SRL, societatea care operează magazinul, a fost amendată cu o sumă semnificativă de 20.000 de lei în urma acestui incident. În prezent, magazinul rămâne închis pentru a se conforma normelor de igienă și siguranță alimentară.

Unul dintre clienții consternați, Ștefan, a surprins și semnalat această practică îngrijorătoare în magazin. El a declarat: „Mega Image, de pe Strada Eugen Ionesco din Cluj, cred că a depășit orice limită. Spală lăzile în care se țin fructe și legume vrac cu detergent de spălat podelele și cu același mop. Nu mai zic că au aruncat cartofii pe jos în aceeași idee. Poate câțiva dintre dumneavoastră locuiesc în zonă și cumpără fructe și legume pentru copiii dumneavoastră și familia de la acest magazin. Sper într-o minimă implicare din partea dumneavoastră și în rezolvarea situației semnalate.”

Protecția Consumatorilor Cluj a reacționat prompt și ferm, subliniind importanța respectării normelor de igienă și siguranță alimentară pentru protecția consumatorilor. Acest caz șocant reamintește tuturor comercianților că standardele ridicate în ceea ce privește manipularea produselor alimentare sunt esențiale și nu pot fi neglijate.

Sursa: stiridecluj.ro

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...

Tulcea: 36 de școli închise din cauza viscolului care a avariat infrastructura

O parte din unitățile de învățământ din Tulcea sunt închise și azi, datorită viscolului...

Alte articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...