Maria Marcu, o viață dedicată cântecului

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21,  găzduiește marți, 15 mai, ora 15.00, lansarea cărții „Maria Marcu, o viață dedicată cântecului”, de Florin-Vasile Șomlea.

Publicul iubitor de carte și de folclor muzical este invitat marți, 15 mai anul curent, la lansarea volumului biografic „Maria Marcu, o viață dedicată cântecului”, autor Florin-Vasile Șomlea, apărută în 2018 la Editura Libris Editorial Brașov. Evenimentul va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Sala „Reduta”, str. Memorandumului, nr. 21, Cluj-Napoca și va fi susținut de către dr. Mircea Câmpeanu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și prof. dr. Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Născută la Lujerdiu, comuna Cornești, județul Cluj, Maria Marcu a devenit, în 1962, solistă a Orchestrei populare a Filarmonicii din Cluj, dezvoltând, de-a lungul unei cariere impresionante, un repertoriu de peste 100 de melodii, specifice câmpiei Someșului mijlociu, dar și altor zone reprezentative ale Transilvaniei. A imprimat șapte discuri Eletrecord. Distinsă cu Ordinul „Meritul Cultural” și cu Premiul I la Festivalul „Cântarea României”, Maria Marcu este, de peste patru decenii, una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară, cu nenumărate recitaluri, înregistrări și apariții publice în țară și în străinătate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare