Marfă expirată în magazinele din Cluj-Napoca

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială au desfăşurat o amplă acţiune de verificare a magazinelor cu profil alimentar, care a vizat, în special, verificarea respectării termenelor de valabilitate ale produselor comercializate. Acţiunea s-a desfăşurat în toate cartierele municipiului.

În total, au fost verificați 36 de agenți economici, iar neregulile constatate au fost:comercializarea de produse alimentare cu termene de valabilitate expirate sau fără menţionarea termenelor de valabilitate, respectiv a produselor neetichetate conform legislaţiei în vigoare (mezeluri, carne şi organe congelate, aluat foietaj, produse de patiserie) – 15 cazuri; utilizarea de cântare neverificate metrologic la termen – 1 caz; lipsă acord de funcţionare şi aprobare de orar eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca – 2 cazuri.

Pentru neregulile constatate au fost încheiat 18 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 19.900 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009 şi ale O.G. nr. 99/2000 republicată. Marfa neconformă normelor legale a fost retrasă de la vânzare.

            Astfel de acțiuni vor continua şi în perioada următoare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii