înscrieri grădinițe

Înscrieri grădinițe 2019-2020. Acte necesare. 15 sfaturi să găsești grădinița perfectă

Înscrieri grădinițe 2019-2020. Reinscrierea copiilor care merg la gradinita in acest an si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2019-2020 a inceput luni, 6 mai, iar inscrierea copiilor nou-veniti se va derula din 21 mai, informeaza Ministerul Educatiei Nationale.

Înscrieri grădinițe 2019-2020: Etape

Orarul reinscrierilor/inscrierilor va fi stabilit de conducerea unitatii de invatamant si va fi afisat, la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (daca exista) si, eventual, pe site-urile inspectoratelor scolare.

Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea procesului de reinscriere, se va face, de regula, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, astfel: grupa mare, grupa mijlocie si grupa mica.

In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele:

  • existenta unui document care dovedeste ca un copil este orfan de ambii parinti (situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti);
  • existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte;
  • existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva;
  • existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului.

Criteriile specifice de departajare (elaborate de fiecare unitate de invatamant prescolar, aprobate de Consiliul de administratie al acesteia si avizate de Inspectoratul Scolar Judetean/al municipiului Bucuresti pana la data de 18 mai) nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri. Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de invatamant va preciza documentele doveditoare pe care parintele trebuie sa le depuna in momentul completarii/validarii cererii-tip de inscriere.

Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar dupa epuizarea criteriilor generale.Pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii:

  • capacitatea institutiei (numarul de copii pentru care a fost proiectata);
  • numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2019-2020 (pe grupe de varsta: mica, mijlocie, mare);
  • criteriile generale si criteriile specifice pentru inscrierea copiilor;
  • numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada stabilita) din totalul disponibil.

Cifra de scolarizare pentru invatamantul prescolar asigura cuprinderea tuturor copiilor in gradinite.

Mentionam ca unitatile de invatamant prescolar privat au si obligatia afisarii la loc vizibil a informatiilor privind statutul acestora: autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate de Agentia pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare