Festival de film rusesc la Cinema Victoria

Asociația VOSTOK Group, împreună cu partenerii, organizează Festivalul de Film Rusesc „Seri în Moscova”, festival ce se va desfășura în intervalul 15-19 noiembrie 2017 la Cinema Victoria, Cluj-Napoca.

            Festivalul se organizează cu scopul de a promova cultura, arta și istoria Federației Ruse, una dintre țările privite cu scepticism de majoritatea populației, prin oferirea publicului larg accesul la materiale specifice.

”Am ales să facem acest festival datorită necesității prezentării unor producții cinematografice rusești contemporane. Toate filmele sunt producții de după 1991. Cel mai vechi film este din 1994 iar cel mai nou din 2017 , respectiv Ana Karenina, film ce va avea premiera în cadrul festivalului, sâmbătă 18 noiembrie. Credem că este un festival interesant deoarece cu toții știm caracterul multicultural al Clujului. În ceea ce privește cultura est-europeană a fost slab prezentată și prezentă în evenimentele culturale din Cluj-Napoca. Noi ne-am gândit că acest eveniment ar putea prezenta cinematografia rusă actuală și felul în care s-a dezvoltat după anul 1991. Generațiile mai vârstnice sunt familiarizate cu proiecțiile sovietice, dar filmele de după 1991 sunt mai slab prezente. Pe lângă proiecțiile de film vom avea concursuri de cultură generală, ateliere de meșteșuguri rusești pentru copii în colaborare cu Centrul cultural rus, seară cu specific rusesc când vor fi prezentate ceaiuri și dulciuri rusești. Prețul unui bilet este de 13 lei, iar prețul unui abonament este 50 de lei pentru tot festivalul”, potrivit lui Alexandru Vlad Crișan, președintele Vostok Group.

Asociația VOSTOK Group este un ONG care dorește să promoveze arta, cultura, știința țărilor estice, să impulsioneze și să susțină educația și performanța intelectuală și artistică, prin organizarea de evenimente cultural-sociale, în scop de donații sau în scop informațional.

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii