Explozie la mina Uricani. Trei mineri au fost răniți și unul este căutat

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

O explozie puternică a avut loc la mina Uricani. Patri mineri au fost surprinși de deflagrație, trei dintre ei au fost recuperați în timp ce al patrulea este căutat de salvatori.

Potrivit primarului localităţii Uricani, Dănuţ Buhăescu, explozia a avut loc în primul schimb, după ora 6.00, într-o galerie de legătură unde se aflau patru mineri. Trei dintre ei au fost scoşi din subteran şi transportaţi la spitalul din Uricani, iar al patrulea nu a fost găsit, fiind căutat la această oră, anunță News.ro

La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe, dar şi elicopterul SMURD de la Craiova.

Ministrul Energiei a declarat, la Digi 24, că explozia a avut loc în jurul orei 7.00, într-o zonă în care au loc lucrări de îndiguire pentru închidere.

„În jurul orei 7.00-7.10, într-o zonă în care au loc lucrări de îndiguire, se pare că s-a produs o explozie, deşi specialiştii de la Închideri Mine nu îşi dau seama cum e posibil, pentru că nu sunt cabluri electrice acolo, dar va fi anchetă, inclusiv a Inspectoratului Teritorial de Muncă. Au fost patru mineri în echipă – trei au fost răniţi şi duşi la spital, iar la prima vedere starea lor pare bună. Pentru cel de-al patrulea miner s-au constituit echipe de căutare”, a afirmat Toma Petcu.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău