Sunteti aici:SocialEugen Vereș, înmormântat duminică în Cimitirul Central. Foto

Eugen Vereș, înmormântat duminică în Cimitirul Central. Foto

Publicat in data

Fostul director al firmei de salubritate Bratner-Vereş, Eugen Vereş a fost înmormântat duminică, în prezenţa a sute de clujeni, la Cimitirul Central din Cluj-Napoca.
Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi, în mijlocul căruia care se aflau, printre alte feţe bisericeşti şi părintele Nicoale Moldovan, stareţul Mănăstirii Nicula, părintele Viorel Luca din parohia Sînnicoară şi părintele Dănuţ Goga.
În jurul catafalcului, alături de familia îndoliată s-au strâns şi numeroase personalităţi ale vieţii social-culturale a Clujului: de la politicieni, precum Ioan Vuşcan – prefectul judeţului sau Emil Boc, primarul municipiului, până la deputaţii Cornel Itu, Aurelia Cristea sau fostul vicepreşedinte al C.J. Cluj, Radu Bica, eliberat recent din  închisoare.
În mulţime, vizibil afectaţi de pierderea lui Eugen Vereş au mai putut fi văzuți Florin Piersic, Alin Tişe – cel care a mărturisit că Eugen Vereş i-a fost un adevărat părinte – primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu precum şi şefii serviciilor descentralizate ale Prefecturii. De la eveniment n-a lipsit de asemenea nici conducerea Poliţiei clujene şi a armatei. Deja mi-e dor de domnul Eugen” a mărturisit, în discursul său de la catafalc unul dintre vorbitori, arătând totodată că „Eugen Vereş, cu inima sa largă, a reuşit să unească oameni şi instituţii fiind o punte de legătură între ele – dar şi între oamenişi Biserică, fiind la rândul său un om extrem de credinicios. Între cei prezenți puteau fi distinşi cu uşurinţă şi romii de la rampa de gunoaie de la Pata Rât, al căror „tată” a fost considerat directorul Vereş. Vizibil afectal de pierdere, Berche Mihai, un locuitor al cartierului Pata-Rât ne-a declarat următoarele: ”Pentru noi, dl. Vereş a însemnat mult: a dat de lucru la cei din etnia noastră şi de aceea am venit să-l petrecem pe ultimul drum. Toată familia noastră lucrează, de peste 25 de ani, la firma pe care o conducea dânsul…” Intervine un alt rom, Mircea Hărămbaş, care insistă să adauge la rândul său, ceva: “Am 15 ani de muncă la Salprest şi vin să-i cinstesc domnului Vereş memoria. A fost bun de tot cu noi, romii, care eram muncitorii lui. A fost un om care a dat şi nu a luat – ca hoţii ce ne-au vândut ţara…” Celelalte persoane din grupul de romi au ţinut să menţioneze că speranţele lor se îndreaptă de acum către fiul şi fiica defunctului, care au rămas “pe baricade”, fiind siguri că şi aceştia se vor îngriji să le asigure locuri de muncă şi un trai decent.         

 DSC_1012

DSC_1021
DSC_1020
DSC_1023
DSC_1025
DSC_1026
DSC_1028
DSC_1027

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...

Tulcea: 36 de școli închise din cauza viscolului care a avariat infrastructura

O parte din unitățile de învățământ din Tulcea sunt închise și azi, datorită viscolului...

Alte articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...