Amenzi în valoare de 16.500 de lei la protestul desfășurat ieri

În contextul pandemiei, pe toată perioada stării de alertă, au fost impuse măsuri concrete care interzic  organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri. Deși legislația în vigoare interzice aceste manifestări, ieri, în Piața Victoriei au ieșit sute de oameni să protesteze împortiva proiectului care prevede măsuri stricte de carantinare și izolare.

“În legătură cu manifestaţia publică din Piaţa Victoriei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise.”

Echipele de dialog ale Jandarmeriei București au adus la cunoștință prevederile legale și sancțiunile care vor fi aduse în cazul nerespectării măsurilo impuse.

Până în prezent, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. În continuare sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care încalcă prevederile legii.

Scopul nostru nu este acela de a sancţiona, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi la astfel de evenimente. Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră”, preciza comunicatul Direcţiiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Iniţiatoarea protestului a fost Iosefina Pascal, care este asistent al europarlamentarului Maria Grapini. Mai mulţi avocaţi, printre care şi Gheorghe Piperea, susţin că prevederile proiectului promovat de Guvernul Orban nu este constituţional, scrie Mediafax.

Proiectul privind carantinarea şi izolarea a fost sâmbătă pe ordinea de zi a senatorilor, dar dezbaterile au fost amânate pentru luni. Proiectul de lege a fost adoptat joi de Camera Deputaţilor.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii