A mai rămas doar o zi în care elevii se pot înscrie în învățământul profesional. Harta școlilor de profil din România

Elevii care doresc să se înscrie la o școală cu învățământ profesional, pentru a învăța încă după terminarea gimnaziului o meserie, mai au timp până mâine, 7 iulie, să aplice la o astfel de școală. Rezultatele admiterii vor fi afișate în data de 10 iulie, notează Edupedu.ro.

Pe lângă admiterea la liceele teoretice, absolvenţii clasei a VIII-a pot opta pentru continuarea studiilor în anul şcolar 2020-2021 în:
  • Învăţământul profesional,
  • Învăţământul dual,
  • Învăţământul liceal tehnologic.
Formarea elevilor în învăţământul profesional şi în învăţământul dual este susţinută din punct de vedere financiar prin bursa profesională care se acordă pentru fiecare elev în cuantum de:
  • 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris la învăţământul profesional;
  • 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat şi 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică), dacă elevul este înscris la învăţământul dual.

Pe site-ul meserii.ro se poate găsi o hartă interactivă cu toate unitățile de învățământ care pun la dispoziție programe de învățământ profesional, în România.

În total, sunt 910 astfel de școli pe teritoriul țării noastre, în acestea pregătindu-se pentru diferite meserii 281.831 de elevi (conform datelor din anul școlar 2019-2020).

În județul Cluj există școli profesionale în 7 localități: municipiul Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Turda, Câmpia Turzii, Huedin și Răscruci.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.