Unde vor fi stocare vaccinurile antiCOVID-19 din România FOTO

Președintele Klaus Iohannis a fost, vineri, în vizită la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor antiCOVID-19 din cadrul Institutului “Cantacuzino”.

El a fost însoțit de premierul interimar Nicolae Ciucă.

Aici la Cantacuzino s-a creat un centru special. Toate dozele de vaccin vor veni inițial aici și vor fi distribuite în țară. Este impresionant ce s-a realizat de la ultima vizită pe care am făcut-o împreună. S-a realizat o sală cu totul nouă pentru tipul de vaccin care necesită păstrarea la temperatură joasă, totul ca la carte.

Acest container este o mostră, dar poate fi replicat rapid ca să fie folosit în zonele unde nu există altă posibilitate. Mașinile care duc cutiile cu vaccin le vedeți aici. Am discutat procedurile. Totul este organizat. Lucrurile vor funcționa și imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare”, a declarat președintele Iohannis.

Amintim că avizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti ca centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spaţiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80°C.

Cum arată centrul de stocare a vaccinurilor antiCOVID-19 de la Cantacuzino (Galerie foto)

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.