Acțiune a polițiștilor, luni, în întreg municipiul Cluj-Napoca. Au au avut în vizor bicicletele și trotinetele electrice

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat, la data de 10 august, în intervalul orar 18,00-20,00, o acţiune pe raza întregului municipiu, în vederea prevenirii accidentelor rutiere, cu preponderență ale celor în care sunt implicaţi conducătorii de biciclete/trotinete, dar şi în vederea conştientizării acestora cu privire la regulile de circulaţie pe drumurile publice.

În cadrul acţiunii au fost legitimate peste 260 de persoane şi au fost verificate 164 de vehicule.

În urma neregulilor constate au fost aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea pentru abateri ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, pentru nerespectarea normelor rutiere în vigoare, 11 conducători de trotinete şi 14 biciclişti au fost sancţionaţi contravenţional conform OUG 195/2002R.

Totodată, 9 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru traversarea neregulamentară a străzii.

Poliţiştii au aplicat un număr de 33 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză, fiind reţinute 5 permise de conducere.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru abateri ale altor norme legislative, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sau Legii 61/1991R privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada următoare, acţiunile poliţiştilor vor continua pentru asigurarea gradului de disciplina rutieră.

Zilele trecute a avut loc și un accident rutier, în Cluj, în care a fost implicată o conducătorare a unei trotinete electrice:

„La data de 8 august a.c., în jurul orei 00.30, o femeie de 30 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, în timp ce se deplasa cu o trotinetă electrică pe strada Nicolae Titulescu, din Cluj – Napoca, pe trotuar, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, căzând pe partea carosabilă.

Poliţişti au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aceasta a fost transportată la o unitate medicală în vederea acordării de îngijiri medicale”, a fost comunicatul transmis de către IPJ Cluj.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău