Se poate şi în România! Povestea lui Angel Sanchez, un mexican ajuns pe plaiurile româneşti

395991_10200352175195452_363217627_n

Într-o ţară în care cei mai mulţi dintre oameni percep o viaţă fericită doar dincolo de graniţele ei, există oameni care ne dovedesc contrariul. Oameni care trăiesc pentru pasiunile lor și care ne dau lecții de viață în ceea ce privește dorința, ambiţia și optimismul. În mod paradoxal, unii dintre cei care ne arată că şi în România se poate sunt…străinii.

Un exemplu este Angel Sanchez, un muzicant de origine mexicană, care a ales România pentru a studia. A ajuns să ne îndrăgească atât de mult ţara, încât ia în calcul posibilitatea de a rămâne aici. „Iubesc pasiunea clujenilor pentru muzică şi artă. Mi-aş dori să rămân în România după terminarea studiilor, deşi nu exclud nici posibilitatea de a călători prin Europa”, povesteşte Angel.

Angel a crescut într-o familie în care pasiunea pentru muzică este transmisă din generaţie în generaţie. Mexicanii iubesc arta şi în fiecare casă există câte o chitară. „Toţi membrii familiei mele au fost atraşi de muzică şi dans. Cu toate astea, eu sunt primul care o practică mai mult decât ca pe un hobby. De fapt, în Mexic, toată lumea are o chitară, chiar dacă este, pur şi simplu, prinsă pe un perete”, spune Angel.

Angel povesteşte că drumul până la a începe o carieră este lung. Pentru a avea posibilitatea să îşi înceapă cariera muzicală, el a primit oportunitatea de a susţine 12 concerte. Însă nu s-a oprit aici. „Am avut posibilitatea de a face practică la una dintre cele mai importante săli de muzică din Mexic, unde mi s-a cerut să cânt la 12 concerte. Pentru că am vrut mai mult, am ajuns la un număr de 75. Abia după aceea am început să fiu plătit”, îşi aminteşte Angel.

Este de ajuns o singură privire în jurul nostru pentru a vedea oameni fericiţi. Este suficientă o singură încercare de a privi lucrurile altfel, pentru a elimina ideile care spun „în România nu se poate”, „zici România, zici tot” sau „oricunde e mai bine decât în această ţară”. Cei care ajung să îşi contruiască o viaţa frumoasă aici, o fac datorită pasiunii pentru munca lor, datorită dorinţei de a face ceva, nu doar pentru ei, ci pentru o societate mai bună.

 

Mai jos puteţi asculta povestea lui Angel Sanchez.

Angel Sanchez, un cântăreţ pentru care muzica este totul

 

Alexandra Ormenişan

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

comentarii

 • Tinerii viitori absolvenţi din România ar trebui să citească şi să priceapăcă sunt pe aproape vremurile în care nu te vei putea nici la mătuşa “TAMARA” dacă nu ai chemare şi îndemânare pentru ce ai o diplomă.
  Or, acestea se obţin printr-o practică timpurie.

 • Dr.Q către tinerii studenţi şi absolvenţi. Cum se poate obţine o practică timpurie?
  Celebrul chirurg plastician german de origine română Valeriu POPESCU spunea recent la o emisiunie la TVR1 a Eugeniei Vodă spunea că a ajuns pa o asemenea dexteritate şi prin faptul că a făcut în prealabil o şcoală tehnică de medicină veterinară profesie pe care a şi profesat-o înainte de a deveni medic şi chirurg,având deja mii de operaţii la activ.
  SOLUŢIA recomandată de mine este ca să se înceapă cu activităţi de VOLUNTARIAT în cadrul unor firme sau ONG-uri încă din primii ani de facultate.
  Legea permite ca în CV-uri să fie trecuţi anii de voluntariat ca ani de experienţă pe baza unui atestat primit de la respectiva organizaţie.
  Mai mult, Alexandra ORMENIŞAN ne povesteşte că muzicantului mexican Angel SANCHEZ i s-a cerut la începutul carierei să susţină GRATUIT un număr de concerte, iar el a simţit că trebuie să susţină de trei ori mai multe.
  CONCRET: Pot oferi loc de exersare şi formare după un program ultra flexibil unor studenţi / absolvenţi având profil – informatică (soft şi hard), economice, comunicare, juridic. Trimiteţi CV-ul, facem o selecţie şi dacă va fi cazul facem un contract de VOLUNTARIAT (cu valoare recunoscută legal de către ITM – Inspectoratul Teritorial de Muncă). Trimite urgent CV-ul pe adresa drq_q@yahoo.com
  Prof.dr. Cornel ŢĂRANU