395991_10200352175195452_363217627_n

Într-o ţară în care cei mai mulţi dintre oameni percep o viaţă fericită doar dincolo de graniţele ei, există oameni care ne dovedesc contrariul. Oameni care trăiesc pentru pasiunile lor și care ne dau lecții de viață în ceea ce privește dorința, ambiţia și optimismul. În mod paradoxal, unii dintre cei care ne arată că şi în România se poate sunt…străinii.

Un exemplu este Angel Sanchez, un muzicant de origine mexicană, care a ales România pentru a studia. A ajuns să ne îndrăgească atât de mult ţara, încât ia în calcul posibilitatea de a rămâne aici. „Iubesc pasiunea clujenilor pentru muzică şi artă. Mi-aş dori să rămân în România după terminarea studiilor, deşi nu exclud nici posibilitatea de a călători prin Europa”, povesteşte Angel.

Angel a crescut într-o familie în care pasiunea pentru muzică este transmisă din generaţie în generaţie. Mexicanii iubesc arta şi în fiecare casă există câte o chitară. „Toţi membrii familiei mele au fost atraşi de muzică şi dans. Cu toate astea, eu sunt primul care o practică mai mult decât ca pe un hobby. De fapt, în Mexic, toată lumea are o chitară, chiar dacă este, pur şi simplu, prinsă pe un perete”, spune Angel.

Angel povesteşte că drumul până la a începe o carieră este lung. Pentru a avea posibilitatea să îşi înceapă cariera muzicală, el a primit oportunitatea de a susţine 12 concerte. Însă nu s-a oprit aici. „Am avut posibilitatea de a face practică la una dintre cele mai importante săli de muzică din Mexic, unde mi s-a cerut să cânt la 12 concerte. Pentru că am vrut mai mult, am ajuns la un număr de 75. Abia după aceea am început să fiu plătit”, îşi aminteşte Angel.

Este de ajuns o singură privire în jurul nostru pentru a vedea oameni fericiţi. Este suficientă o singură încercare de a privi lucrurile altfel, pentru a elimina ideile care spun „în România nu se poate”, „zici România, zici tot” sau „oricunde e mai bine decât în această ţară”. Cei care ajung să îşi contruiască o viaţa frumoasă aici, o fac datorită pasiunii pentru munca lor, datorită dorinţei de a face ceva, nu doar pentru ei, ci pentru o societate mai bună.

 

Mai jos puteţi asculta povestea lui Angel Sanchez.

Angel Sanchez, un cântăreţ pentru care muzica este totul

 

Alexandra Ormenişan