Alianța USR-PLUS propune desfășurarea alegerilor locale pe durata a două zile

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Alianța politică USR-PLUS a propus luni ca alegerile locale să aibă loc timp de două zile, date fiind condițiile speciale din acest an și deci încetinirea procesului de votare, existând posibilitatea ca mulți cetățeni să nu apuce să își exercite acest drept, informează G4Media.

„Legea Guvernului privind alegerile locale intră luni în dezbatere la comisiile din Parlament, iar parlamentarii USR vor depune o serie de amendamente, dintre care cel mai important vizează desfășurarea votului pe mai multe zile. Nu este doar o măsură susținută de Alianța USR PLUS, ci și o măsură recomandată de către experții în materie de alegeri. În condițiile în care accesul în secțiile de votare se va face mai dificil, pentru că trebuie respectate măsurile de distanțare, mulți dintre cetățeni nu vor apuca să voteze”, se arată într-un comunicat transmis de USR-PLUS, luni.

„Desfășurarea votului pe mai multe zile va ajuta enorm la facilitarea votului. Votul pe mai multe zile a fost deja practicat pentru diaspora la alegerile prezidențiale, iar evaluările arată că a funcționat. Ne dorim ca un număr cât mai mare de români să își poată exercita dreptul de a vota, în siguranță. De asemenea, noile autorități alese ale administrației publice locale au nevoie de cât mai multe voturi pentru legitimitate, mai ales că alegerea primarilor și a președinților de consilii județene se face într-un singur tur”, a declarat senatoarea USR Florina Presadă.

De asemenea, alianța USR-PLUS consideră că este necesară clarificarea prevederilor privind creșterea numărului de secții de votare, prin amenajarea în structuri ușoare de tip container, cu respectarea condițiilor de siguranță, dar și extinderea procesului de votare cu urna mobilă pentru cetățeni aflați în izolare sau carantină, care sigur nu se vor putea deplasa la secții ca să voteze, mai scrie G4Media.

Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie 2020.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău