Sunteti aici:PoliticAlegerile din Valea Ierii, mai ceva ca în Caragiale. Oamenii acuză șeful de post că îi amenință să-l voteze pe viceprimar, acesta se apără și spune...

Alegerile din Valea Ierii, mai ceva ca în Caragiale. Oamenii acuză șeful de post că îi amenință să-l voteze pe viceprimar, acesta se apără și spune că este în concediu

Publicat in data

Comună frumoasă, Valea Ierii, din județul Cluj, este  situată în mijlocul Transilvaniei,  în Munții Apuseni, și are  peisaje  idilice. Însă, iată că  viața  este  idilică  mai mult  în romane și picturi, decât  în realitate. Un cititor  din  Valea Ierii a  sunat  la  redacția clujmanifest.ro să  ne  semnaleze  faptul că  șeful Postului de Poliție  din comună,  agentul-șef  Florin Octavian Fărcaș, îi amenință  pe localnici, pe  unde  îi prinde, că  vor avea de-a  face  cu el,  și o vor păți,  dacă nu îl  vor  vota,  la alegerile  locale,  ca  primar,  pe actualul viceprimar, liberalul Michile  Paul Vasile.

“Ce  faci, tura asta  vii cu noi?”

Practic,  oamenii susțin că șeful postului de Poliție, agentul-șef Fărcaș,   netezește  drumul spre  primăria comunei  pentru   actualul viceprimar, că îi face, efectiv,  campanie electorală, lăudându-l  oricui  vrea să-l asculte și încercând  să-i  intimideze  pe  cei  ce  par  mai circumspecți.

Clujmanifest.ro a  discutat  și cu câțiva  cetățeni  din comuna  Valea  Ierii, care  au confirmat că  șeful de post Fărcaș  face  presiuni asupra lor. Ei au  precizat  că, frecvent,  referindu-se  la alegeri,  îi abordează, pe  unde  îi  prinde, cu  întrebarea: “Ce  faci, tura asta vii cu noi?”.

Primarul arestat  lasă  locul  liber  pentru vice

Asta, după ce primarul  din Valea  Ierii,  liberalul Gabriel Duma, și-a pierdut  mandatul după a fost  condamnat  definitiv, cu suspendare, pentru abuz  în serviciu, la sfârșitul lunii  iunie. Practic,  primarul Duma a decontat zeci de mii de lei pentru lucrări ce nu au mai fost executate niciodată, la stadionul comunal, pentru construcția căruia Primăria a primit fonduri neramburesabile de sute de mii de lei.

Pentru aceste  fapte, Curtea de Apel Cluj a decis să-l condamne pe primar la pedeapsa de doi ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare pe o perioadă de supraveghere de trei ani, pentru infracţiunea de abuz în serviciu. De asemenea, “instanța interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de doi ani. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Valea Ierii sau a Primăriei din comuna Iara”, se  precizează  în  motivarea  instanței.

Așa se  face  că, după  condamnarea  primarului  și instituirea  interdicției  ca acesta să mai  candideze la funcții publice, viceprimarul Michile Paul Vasile s-a  înscris  în cursa  pentru Primăria Valea  Ierii. Nimic  ilegal. Este  dreptul lui. Ciudat este modul  în care…cineva  vrea să-i convingă pe  localnici să-l voteze.

Șeful  de  post,  vecin  cu  vicele

Șeful Postului de  Poliție din Valea  Ierii  neagă  toate aceste acuzații  și se apără spunând că este  în…concediu  și nici nu știe  cine   candidează  pentru  primărie. Asta,  în ciuda  faptului  că locuiește  în comună  și  este  vecin  chiar cu viceprimarul Michile Paul  Vasile. În plus, el nu se află  în concediu  pe alt continent, ci acasă,  în comuna  Valea Ierii.

“De  trei săptămâni  sunt în concediu de  odihnă. Nici nu știu cine  candidează. Niciodată nu  m-au  interesat alegerile  locale. Totuși,   la  fiecare  4 ani, aceeași  poveste. Tocmai  ca să nu  dau apă la  moară,  eu  la fiecare alegeri am  cerut să fiu detașat în altă localitate. Nici  nu aș  avea  eu cum  să  știu  cu cine votează fiecare, că votul este  secret,nu  intră nimeni cu  tine  în cabină”, a declarat,  pentru clujmanifest.ro, șeful Postului de  Poliție  din  Valea  Ierii.

De altfel, agentul-șef  Fărcaș  pare  obișnuit  ca  oamenii să-l  reclame, așa cum spune el “la  fiecare alegeri”. În  general, se  spune că “nu iese fum  fără foc”, posibil   să se  încerce  strategii de intimidare,  în special a  oameniilor simpli, a  vârstnicilor. Că, vorba aia,  la  sat, notarul,  primarul,  învățătorul, popa  și  șeful  de post de  Poliție  sunt  “căpeteniile”.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...