nelu tataru

Nelu Tătaru vrea prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Orban spune și el că probabil așa se va întâmpla

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, într-un interviu pentru Libertatea, despre posibilitatea de prelungire a stării de alertă, în condițiile în care numărul de cazuri zilnice se menține ridicat. Tătaru a spus că el propune ca starea de alertă să fie menținută încă 30 de zile.

„Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU (n.r.-Comiteul Național pentru Situații de Urgență), cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile.

Dar regula este respectarea precauțiilor. Dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea numărul de cazuri”, a spus Nelu Tătăru.

Acesta speră ca numărul de noi cazuri zilnice să nu depășească 1.200, ceea ce ar însemna că „ne așezăm într-un platou”.

Anunțul lui Nelu Tătaru vine după ce, luni, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că starea de alertă va fi cel mai probabil prelungită.

„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a spus Ludovic Orban.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii