OPINII / Campania electorală a dezinfectanților HexiPharma

Intrăm în ultimele două săptămâni ale acestei campanii electorale ciudate, în care ai voie să faci orice, numai campanie electorală nu.

Practic, pentru o serie de derapaje am pedepsit printr-o lege întreaga categorie de candidați și, până la urmă, populația care nu mai este agasată de campanie, dar nici informații nu mai primește.

Iar la ora la care scriu aceste rânduri tocmai a devenit publică informația potrivit căreia Dan Condrea, patronul HexiPharma, firma din Scandalul Dezinfectanților, a murit într-un accident de mașină. Aflându-se singur în mașina de firmă, pe un drum drept s-a izbit de 3 copaci. Nu au existat urme de frânare.

Mai departe, peste și anosta campanie electorală se va așterne praful. Și râuri de cerneală vor curge peste subiectul morții lui Dan Condrea. S-a sinucis, la “sfatul” celor pe care îi ducea în spate, celor pe care îi proteja. S-a sinucis făcându-se presiuni pe el și asupra familiei sale, din partea Serviciilor și a politicienilor.

Nu s-a sinucis, ci a fost ucis. Implicația serviciilor este evidentă. Și a politicului alături de care și sub umbrela căruia și-a derulat afacerile. De fapt, Condrea nu a murit. Nu el era în mașină. Iar întreaga poveste este o mușamalizare pentru ca el să fie extras din țară, pus departe într-o țară însorită, iar secretul și implicațiile Serviciilor și ale politicului în Scandalul Dezinfectanților să fie mușamalizat.

Iar în tot acest timp, votanții se vor scârbi de realitatea românească. Refrenul “Nici unul nu e bun, toți sunt hoți și mincinoși și spăgari” va fi pe buzele majorității. Vor ajunge la concluzia că nici nu mai are rost să meargă la vot. Vor uita de puterea lor, neînțelegând că indiferent dacă ei votează sau nu primar tot vom avea, consiliu local tot va fi, consiliu județean și președinte de consiliu județean tot va exista. Iar la o prezență la vot de sub 40% decizia privind viitorul unităților administrativ teritoriale va fi în mâna armatei politice, a armatei de votanți înregimentați politic.

Schimbarea clasei politice, un vot de blam politicului, alegând partidele mici sau independenții se poate da strict în cazul unei prezențe masive la vot a electoratului neînregimentat politic. Or, la prezență de 38% acest lucru este imposibil.

Miza este una extrem de limpede. Pe de-o parte fondurile europene din Programul Structural 2014-2020, iar pe de altă parte, chiar mai importantă, alocările de la Guvern, care vor fi manageriate de consiliile județene și locale. Adică banii!

Mihai Petean

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii