Vechiul “U” şi clonele ratate

U

   Degringolada tribunei „U”-iste pleacă de la noi, de la lipsa noastră de principii. Am ajuns să acceptăm oameni care s-au manifestat împotriva lui „U”, gen Ganea, Cristescu şi soţia, sau masoerul Jaşcău. Dacă ăştia au avut ceva cu „U”, e simplu. Pentru mine sunt „anti- Simbol”. Din cauza lipsei de principii am ajuns aici. Ai avut ceva cu „U”? Dispari din ochii noştri! Dacă afli că nevasta te înşeală cu doi, îi iviţi la cină, fără să ai de gând să îi căsăpeşti? Noi aşa procedăm. Invităm şogorii, poate ne-o trag şi nouă, după ce se satură de muiere. Măcar dacă ai greşit grav, îţi ceri scuze. La noi, nu asta contează. Neluţu Sabău şi-a cerut scuze şi e mai înjurat decât toţi cei amintiţi mai sus. Suntem urmaşii lipsiţi de principii şi demnitate a unor multe generaţii de „şepci roşii”. Generaţii curate, integre…

   Prin anii ’30, autorităţile locale au pus de o fuziune între cele mai bune două echipe din Cluj, Universitatea şi Victoria, formaţia mănăşturenilor. Hibridul s-a numit „România”. Studenţii nu au acceptat niciodată această fuziune şi şi-au refăcut echipa, imediat. Atunci era Haţieganu, un „Simbol”. Acum rectorul se numeşte Pop şi evacuează jucătorii din hotelul aflat în Parc. Cu somaţie, îi scoate… Pop e un „anti-Simbol”. În loc să mergem să îi explicăm pe îndelete că nu face bine, noi ne căciulim la el, pentru bani, cu tot felul de proiecte fantasmagorice. Mă întreb, nu Boc îl manevrează şi pe Pop, rectorul, prin drăguţii de Irimieş şi Hinţea, împotriva lui „U”? Mi-e greu să îmi imaginez că poţi să te molipseşti, aşa tam- nesam, de la primar, în boli grele cum ar fi mizeria, laşitatea, demagogia. Acum, spre deosebire de anii’ 30, am auzit câţiva vorbind despre fuziune… „Dacă Paszkany scoate banul si echipa se va numi „U” Transilvania ce-i rău în asta?” Un jet deluros glorios în frunte ne mai lipseşte şi suntem înobilaţi complet la rangul de „Balegă cu Pedigree de 100 de ani”.

   Situaţia e tot mai gravă. În unele ţeste bate vântul în cicloane. De vreo câteva săptâmâni am fost între mai mulţi „U”-işti, la o poveste. Se vorbea de nişte proiecte, de finanţări. Unul zice: „Să încercăm la Boc, pentru bani!”. De ce nu direct la Arpi, sau pe-acolo am fost? Câteodată nu îmi dau seama. E prostie eternă, e imaturitate trecătoare, sau unii chiar vor să ne compromită complet imaginea? Suntem în stare să stăm, la masă, cu anti-Simbolul Boc!

La un moment dat unii negociau cu Prodanca… Mi-e greu să înţeleg. Aş vrea să redevin suporterul lui „U”, acelui „U”… Simbolul! Cum să fac asta, când nu mai am încredere în principiile multora dintre tovarăşii mei din tribună? Păi, cu din ăştia, dacă mă duc cu ei în deplasare, mă coboară cu forţa din maşină şi iau o traseistă, să le treacă timpul mai iute.  

 

   În faţa unor astfel de fani de-ai lui Ganea, ai lui Cristelco- Mobitescu, ai lui Jaşcău, nu îmi pot apăra crezul şi sufletul, decât într-un singur fel. Eu nu cred în „Simbol şi anti-Simbol”. Cred în Simbol- Simbol. Pentru mine, unele întâmplări şi personaje recente nu reprezintă „U”. Sunt doar clone nereuşite, ratate, ale Simbolului. Sunt, de fapt, clone anti-Simbol. Pentru mine, “U” începe cu cântecul tribunei, nu cu conspiraţii şi interese politice. De aceea, încep şi termin postarea cu două fotografii. Pentru cei care caută soluţii în afara lui „U”, în afara istoriei şi frumuseţii noastre. Pentru cei care sunt în stare să facă tot felul de compromisuri, cu tot felul de personaje. Vă rog să priviţi fotografia de la început, apoi pe cea de la sfârşit (făcută sâmbătă, la meciul amical). Sus e Remus tânăr, demn, doar cu „U” în inimă . Jos e tot Remus. La fel de tânăr, la fel de demn. Cu acelaşi „U”, în inimă. Simbol-Simbol!

Adrian Cinpoeru

DSCN4383    

Latest articles

Related articles

1 COMENTARIU

  1. Adrian,
    Minunat articol. Iar poza de sus trebuie pastrata “sub sticla”. Nu stiu daca “U” a avut vreodata o echipa mai buna decat aceasta. Ii multumesc atotputernicului ca am apucat-o. De fapt au fost anii cei mai frumosi si pentru mine, ca purtator de “idee”. Pacat de poza de jos, care la mine se vede prost. Iti multumesc. Te astept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.