Dl. Boc, „stâlpnicul”

De Ioan Negru

Dl. Boc, „stâlpnicul” (vezi amintirile celor de la „Divertis”), la Mare; a fost pregătit ca fiind urmaşul celor de la UASCR (vezi ce spune dl. Rusu, care era şef la zisa asociaţie); a fost, la Revoluţie, să ducă o scrisoare de adeziune la ideile lui Ceuşescu (zisă din partea studenţilor clujeni), la „Făclia”; aşa a ajuns în Piaţă; a fost parlamentar, şef de partid, primar, prim-ministru. Mai apoi, acum, din nou primar de Cluj-Napoca. Ales de periferia oraşului. Pentru cei curioşi, există o hartă a votului în Transilvania Reporter. Concludentă.

Nu ştiu de ce clujenii nu vor, n-au vrut, să scape de oamenii care i-au compromis. Probabil că dintr-o idee prost înţeleasă, ca să nu zic prostie. Că-i român? Pace vouă. Că-i (fost) penticostal? Pace vouă. Că l-a pus pe Apostu să adune banii („Aici nu se ia şpagă!” scria pe uşile Primăriei)? Pace şi iar pace. Vouă şi iarăşi vouă. Amin! Amin!

Nu vreau să-i jignesc pe prietenii pedelişti, dar se putea alege un primar clujean get-beget, adică autentic. Adică unul care stă în picioare şi ţine la urbe. Răcnim din toţi rărunchii, dar, la o votare, ne alegem primar din Sânicolaul Mare (Banat), din Răchiţele sau, şi mai bine, din Focşani. S-au dus clujenii care cunosc şi mentalitatea Clujului şi oraşul? S-au dus cei care ţin efectiv la oraş şi la locuitorii săi? Nu cred. Cred că alegem cu mâna, nu cu capul. Că Boc a dat bani la Cluj? Nu se pune. Întâi pentru că am văzut cum i-a dat (vezi Apostu, dar nu numai), apoi fiindcă, dacă a dat mai mulţi decât se cuvenea, alţii au rămas flămânzi. Aşa precum a fost.

Şi Boc, ca şi mulţi alţii, se crede clujean. Bine face. Dar nu-i!

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.