Medicul Mihai Suciu, apel către Ambulanțele private: “Ajutați-ne să dăm pacienților cu COVID o șansă la testare!”

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Urologul clujean Mihai Suciu, de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, are o inițiativă ce ar salva viața multor oameni: face un apel către Ambulanțele private pentru încheierea unui parteneriat ce ar permite realizarea testărilor COVID la domiciliul pacienților.

Ideea doctorului Suciu a pornit de la faptul că mulți oameni,  parte dintre ei vârstnici sau fără posibilități materiale, nu își permit un drum la oraș, la  medic, dacă sunt din mediul rural,  sau nu își permit să  plătească  testul COVID într-o unitate medicală privată. Chiar și pentru locuitorii din municipiul Cluj-Napoca ar fi mult mai comod ca recoltarea testelor COVID să poată fi făcută acasă, în confortul propriilor locuințe.

“În colaborare cu Asociația Beard Brothers, dorim să ușurăm viața pacienților diagnosticați cu COVID și a celor suspecți și să le oferim șansa testării gratuite, la domiciliu. Pentru realizarea acestui lucru facem un apel la Ambulanțele private, în vederea încherii unui parteneriat. Practic, am dori, ca prin bunăvoința lor, în actuala conjunctură, în care incidența infectărilor cu noul coronavirus a depășit incidența de 3 la mia de locuitori în Cluj, Ambulanțele private să ni se alăture și să venim în sprijinul oamenilor. Ei să ne ofere doar mașinile, câte și cum pot ei, chiar și o dată- de două ori pe săptămână și tot ar însemna ceva, iar noi să venim cu testele COVID, cu voluntarii care fac recoltarea și, nu în ultimul rând, să le decontăm motorina. Implicarea Ambulanțelor private în acest demers ar fi o gură de oxigen, la propriu, pentru cetățeni. Am putea ajunge la ei, iar recoltările le-ar face acasă. Ambulanța de stat nu mai face față solicitărilor și atunci o putem lăsa să meargă la cazuri grave, la urgențe, iar mașinile oferite de Ambulanțele private să poată merge la testări”, a declarat medicul Mihai Suciu, care își pune mari speranțe în acest parteneriat, menit să salveze vieți.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău