Cum tratăm bacteriile intestinale

Este foarte important pentru sănătatea nostră, ca flora intestinală să fie compusă din mai multe specii diferite de bacterii. Cerințele alimentare ale viitorului pot fi dictate de compoziția microorganismelor prezente în ultimul segment al tractului digestiv.

Iaurtul este ok, precum și cafeaua, ceaiul și vinul roșu. În schimb, acordăm un deget mare în jos pentru laptele integral, pentru băuturile carbogazoase, pâinea și pastele făinoase (dacă sunt consumate în exces) și ,în general, pentru o dietă bogată în calorii.

Cerințele alimentare ale viitorului ar putea fi dictate de bacteriile care trăiesc în intestinul subțire uman și care constituie așa – numita microfloră, compoziție care depinde foarte mult de ceea ce mâncăm, dar nu numai. Ea poate fi, de asemenea modificată prin medicamente, inclusiv antibiotice, laxative, hormoni, benzodiazepine, antidepresive și antihistaminice.

Interesant este faptul că o persoana va fi capabilă să se bucure de o sănătate bună, cu cât va avea mai multe specii de bacterii în intestin. Și, în consecință, toate acele alimente care tind să reducă această ” biodiversitate ” bacteriană, pot avea un efect negativ și chiar să ducă la apariția unor boli, cum ar fi obezitatea.

Continuarea articolului plus alte interviuri cu medici pe site-ul ZiarMedical.ro – Cum tratăm bacteriile intestinale

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.