Deputatul USR Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu acuză o clinică din Cluj de abuz în serviciu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat, luni, într-o conferinţă de presă, că va sesiza DNA în legătură cu un proiect finanţat din fonduri Europene. Este vorba de „Centrul de studii avansate, fundamentale şi clinico-imagistice pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltării până la vârsta adultă, IMOGEN”, în cazul căreia acesta spune că s-ar fi comis de abuz în serviciu.

„Urmează să construiesc o plângere penală, săptămâna viitoare o să merg la DNA şi procurorii vor arăta cu exactitate de unde şi până unde porneşte abuzul în serviciu, care este prejudicial şi cine sunt vinovaţii de faptul că un proiect generos, frumos, a fost făcut praf din interese obscure, pe care va trebui să le lămurim”, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților.

Potrivit acestuia, proiectul nu şi-ar fi atins scopurile pentru care a fost finanţat de UE, o parte din clinică, respectiv cea de buco-maxilo-facială, nefuncționând „nici măcar o zi”. „Deci, UE a dat 10 milioane de euro să se construiască această clădire şi să se facă cercetare şi actualmente deputatul Stamatian, profesorul Stamatian nu a reuşit să îndeplinească obiectivele şi le-a propus din acel proiect European”, a mai adăugat Emanuel Ungureanu.

Proiectul IMOGEN a fost inaugurat, la Cluj-Napoca, pe 23 octombrie, 2014, fiind primul centru de cercetare din România în domeniul obstetricii-ginecologiei a fost inaugurat joi, la Cluj, printr-o investiţie de 11 milioane de euro, din fonduri europene. Directorul proiectului IMOGEN, prof. dr. Florin Stamatian, a declarat, cu ocazia inaugurării centrului, că proiectul s-a concretizat prin efortul comun al unora dintre cele mai importante cadre medicale din Cluj, nominalizându-i pe prof. dr. Dafin Mureşanu, prof. dr. Grigore Băciuţ, prof. dr. Silviu Sfrângeu şi cercetător dr. Cecila Roman. Din valoarea totală de 48,3 milioane de lei, 39 de milioane sunt fonduri nerambursabile, iar restul de 9,3 milioane de lei sunt suportaţi de Guvern.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii