Evenimente și Concerte tematice la care poți participa în Cluj-Napoca înainte de Crăciun

128
evenimente-craciun-cluj-napoca

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar agenda publică este plină de evenimente dedicate sărbătorilor, la care poți participa alături de cei dragi.

Dacă încă nu ai ajuns la Târgul de Crăciun din Piața Unirii, află că te poți bucura în continuare de colinde, lumini spectaculoase și multă voie bună, până la sfârșitul anului, în 31 decembrie.

Iată acum cele mai importante evenimente și concerte tematice, la care poți participa sau la care încă îți poți lua bilete pentru perioada următoare:

16 Decembrie – 22 decembrie

„Târg de Crăciun cu daruri alese”

Evenimentul este organizat de Handmade Transilvania și se va desfășura pe parcursul a trei zile, la Casino-ul din Parcul Central.

Târgul este dedicat tuturor persoanelor dornice să facă în dar celor dragi cadouri cu bun gust, pline de însemnătate.

Locația promite o atmosferă festivă, în cadrul căreia vei regăsi dulciuri, cosmetice naturale, lumânări, obiecte de decor, îmbrăcăminte sau bijuterii, toate create de antreprenori ingenioși.

Mai multe detalii poți regăsi aici.

De asemenea, Handmade Transilvania organizează săptămâna aceasta trei ateliere de pictură cu tematică de Crăciun, pentru cei mici. Evenimentele se potrivesc perfect pentru familiile cu copii. Consultă acum lista atelierelor!

16 Decembrie

Concert „E seara Sfântă a Crăciunului”

Casa de Cultură a Studenților propune în data de 16 decembrie un concert inedit, susținut de Corala Voci Transilvane.

Evenimentul va aduce în atenția publicului cele mai îndrăgite colinde românești, precum și melodii celebre de Crăciun din repertoriul universal, sub bagheta Dirijorului Adrian-Nicolae Corojan: „Prin cânt și cuvinte alese, transmitem mesajul nostru de Bucurie, Pace și Sănătate, tuturora; mulțumiri, speranță și credință către Pruncul Sfânt, ce, din nou se naște, în ieslea sufletelor noastre.”

Concertul va avea loc în sala Europa, etajul III, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”. Intrarea este liberă.

Vezi aici pagina evenimentului!

Evenimente și Concerte tematice Crăciun, Cluj-Napoca
Sursa FOTO: Facebook: Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca Oficial

17 Decembrie

„Sară de colinde, folclor și tradiții maramureșene”

Iubitorii de folclor și de tradiții românești sunt așteptați sâmbătă, 17 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților, pentru a descoperi universul tradițional maramureșean.

Se pregătește un spectacol de excepție, cu artiști de seamă din județului vecin, printre care Ansamblul „Iza” – Bârsana și Ansamblul „Junii Moiseiului” – Moisei.

Evenimentul este organizat de Asociatia Maramureșenilor din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”. Intrarea se face pe bază de invitație pe care o puteți obține de la membrii asociației.

Mai multe detalii despre eveniment, chiar aici!

sara de colinde folclor si traditii maramuresene 1
Sursa FOTO: Facebook: Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca Oficial

18 Decembrie

„Aleargă-l pe Moș Crăciun 2021” –  Parcul Central Cluj-Napoca

Dacă ești un bun alergător sau vrei să faci o faptă bună de sărbători, atunci nu poți lipsi de la crosul caritabil din Parcul Central: „Aleargă-l pe Moș Crăciun”.

Evenimentul este unul care vine în sprijinul copiilor cu situații vulnerabile și este deschis participării atât adulților, cât și copiilor.

Ținând cont de restricțiile impuse de autorități, cursele sunt deschise tuturor copiilor, adulții vor prezenta certificat verde, respectând totodată criteriile și condițiile impuse de organizator.

Detalii despre cele 3 curse:

Joy Run – 10 km, cursa care te va purta 10 km pe aleile Parcului Central

Happy Run – 5 km, cursa care te va purta 5 km pe aleile Parcului Central

Kids Run – 600 m, cursa care îi va purta pe copilași 600 m prin Parcul Central

Vezi aici toate detaliile de care ai nevoie pentru înscriere.

22 Decembrie

„Concert de colinde românești”

Un alt eveniment de senzație pentru iubitorii de colinde, va avea loc în data de 22 decembrie, la Auditorium Maximum UBB.

Concertul se va desfășura anul acesta, după doi ani lungi de pauză, iar pe scenă vor urca artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene.

Sub bagheta dirijorului Cornel Groza, vor colinda soprana Diana Țugui, tenorul Tony Bardon, baritonul Cristian Hodrea, Corul Cappella Transylvanica și Orchestra Academică Transilvană în colaborare cu Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Evenimentul este organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și derulat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Toți banii adunați din vânzarea biletelor vor merge spre Asociației „Christiana” Cluj, care acordă asistență medicală și educativă pentru peste 300 de copii orfani sau proveniți din familii dezorganizate.

Achiziționează biletele de aici!

CONCERT COLINDE CLUJ
Sursa: www.iabilet.ro

28 Decembrie

„Regal Vienez: Concert Extraordinar de Crăciun”

Casa de Cultură a Studenților aduce în Cluj-Napoca un eveniment special pentru publicul distins, iubitor de operă și balet.

Pe scenă va urca Orchestra di Teatro D’opera Italiana, una dintre cele mai celebre orchestre din Europa, aplaudată pe marile scene de operă și filarmonică din întreaga lume.

Acestei reprezentații spectaculoase i se va mai alătura și Orchestra Operei Vox, extrem de cunoscută și apreciată la nivel național și internațional.

Atmosfera și spiritul vienez vor fi resimțite și prin reprezentația Ansamblului de balet al Operei Vox, care a pregătit momente inedite de vals, polca, can-can, într-o coregrafie efervescentă în concepția lui Vlad Sebastian.

Publicul este așteptat într-un număr cât mai mare, pentru a fi surprins cu cele mai frumoase capodopere muzicale vieneze ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emerich Kalman și multe alte surprize muzicale și coregrafice.

concert regal vienez cluj napoca
Sursa: www.iabilet.ro

Vezi aici biletele disponibile!

Dacă totuși preferi să asculți colinde și să te bucuri de magia sărbătorilor din intimitatea propriei case, îți recomandăm audiția online a unui super concert de colinde, care a avut loc în data de 13 decembrie la Casa de Cultură a Studenților.

Vezi aici întreaga reprezentație a Festivalului de Colinde și Tradiții de Iarnă “Laurențiu Hodorog” ediția a IX-a!

Sursa Foto Thumbnail: Facebook: Targul de Craciun Cluj Napoca

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru alegerea subiectului! In aceasta perioada pregatirile de Craciun sunt importante si oricine asteapta cu nerabdare sa-si petreaca aceste zile alaturi de cei dragi si sa se bucure de toate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.