Sunteti aici:LifestyleCrema de zahar ars - rețeta din copilărie

Crema de zahar ars – rețeta din copilărie

Publicat in data

Crema de zahăr ars este, pentru mulți dintre români, desertul de duminică al copilăriei. Pregătit de mama sau de bunica, bucura întreaga familie cu gustul ei catifelat și cu parfumul de vanilie și zahăr topit.

Dacă ți-e dor de acest desert, te învățăm noi cum să îl pregătești după rețeta de odinioară:

Mod de preparare Crema de zahar ars

Cele 4 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se caramelizeze, se distribuie zaharul si pe peretii cratitei. Se lasa putin sa se raceasca.

Se amesteca, separat, ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu si se lasa pana se intareste.

Se pune la racit apoi. Se serveste rece. Se pot presara deasupra fulgi de migdale.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti AICI

 

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...