mâncare de ciuperci

Mâncare de ciuperci – Zilele de toamnă, în satele de pe apa Tazlăului, vin una după cealaltă cu un rețetar fabulos. La Berzunți, „munticel” cu păduri și tot felul de bucate care vin în gospodărie de la pădure, nu aveau cum să lipsească mâncărurile de ciuperci.

Vei afla la vremea aceasta la toată casa, legate de stâlpii prispei ori în pod, ciuperci feliate și puse la uscat. În Postul Crăciunului, ele se adaugă în cratiță, după ce le-ai rehidratat cu apă clocotită.

Mmm! Și cum vor năvăli atunci zilele de-acum în inima iernii îmbrăcată-n omături! Și cum vei simți respirând pădurea, în foșnet de frunză îngălbenită de dor!

Mâncare de ciuperci – rețeta

Dar acum ai totuși ciuperci proaspete la îndemână, iar rețeta aceasta îți va fi de folos.

Ai trebuință de: 500 g ciuperci, o ceapă, două linguri de untdelemn, o lingură de făină, sare, piper, o legătură de mărar; facultativ: 100 g smântână.

………………………

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase rețete românești

Citește și Daniel Rosalim – vocea de aur a Ardealului s-a stins la 40 de ani!

 

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din judeţul Cluj pe email!

Adresa de email:

Un serviciu oferit de către feedburner. Politica de confidenţialitate pentru abonaţi.