Decizie în cazul Alinei Bica și al lui Ioan Bene. Cei doi fugari au fost prinși săptămâna trecută în Italia

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Autoritățile italiene au luat decizia de a-i ține în arest preventiv pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, și pe omul de afaceri Ioan Bene, până vor fi finalizate procedurile de extrădare, scrie capital.ro. Cei doi au condamnări definitive în România, însă au fugit peste hotare, fiind prinși vineri de către autorități.

Fosta șefă a DIICOT a fost condamnată, în România, definitiv la patru ani de închisoare, pentru corupție. Aceasta a fost prinsă vineri, alături de omul de afaceri Ioan Bene, și se află ambii sub custodia autorităților italiene, care au decis, luni, că cei doi vor rămâne în arest preventiv, până va fi soluționată extrădarea către România.

Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși vineri, în Italia, în zona oraşului Bari. Fosta șefă DIICOT nu a opus rezistență și a mers la secția de poliție, acolo unde a fost audiată.

Șeful Poliţiei Române, chestorul-şef Liviu Vasilescu, spune că este doar o chestiune de timp până cei doi fugari vor fi aduşi în ţară. România ar trebui să transmită formal o cerere în acest sens, prin intermediul Ministerului Justiției.

În această seară, în urma cooperării poliţieneşti internationale, precum şi a bunelor relaţii între ministrul de interne din România şi ministrul de interne din Italia, au fost depistați prin colegii noștri pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional: Bica Alina Mihaela, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizare a infractorilor, fiind condamnată la 4 ani de închisoare, și Bene Ioan, urmărit internațional cu mandat european de arestare, fiind condamnat la 6 ani și 2 luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals”, a fost anunțul dat vineri seară de Poliția Română.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău