Comisie de anchetă în cazul românilor plecaţi de la Cluj la muncă în Germania!

Comisia „Sparanghelul”: Aglomerația de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, din cauza unor „disfuncționalități profunde”

Îmbulzeala de pe 9 aprilie, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, când 1.900 de românia au plecat la cules de sparanghel în Germania, s-a produs pe seama unor „disfuncționalități profunde”, a declarat preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind acest caz, senatorul PSD Radu Oprea, citat de Agerpres.

„Am constatat că aeroportul a fost închis între orele 9,00-11,00, pe o dispută între aeroport şi una dintre firmele de handling şi lucrul acesta a dus la întârzieri, la formarea aglomeraţiei în parcarea aeroportului. Niciunul dintre românii care s-au aflat în acea zi în aeroport nu avea bilet, dar este un lucru permis pentru cursele charter, şi sunt foarte multe elemente care arată disfuncţionalităţi profunde în relaţiile dintre cei care operează în interiorul Aeroportului Internaţional de la Cluj”, a spus Oprea.

Senatorul sugerează că o parte din vină s-ar răsfânge asupra fermelor din Germania care a solicitat muncitorii, acestea, spune el, plâtind zborurile charter cu care au plecat cei aproape 2.000 de români.

„Astăzi a reieşit foarte clar că sunt ferme din Germania care au plătit zborurile charter. Am transmis scrisori către firmele care au operat zborurile respective să ne comunice cine a plătit zborurile, astfel încât să putem să ajungem cu întrebările şi în Germania şi să aflăm relaţiile între autorităţile germane şi române cum s-au petrecut”, a adăugat președintele comisiei.

„Cei pe care i-am audiat până acum, unii ne-au vorbit despre organizatori, cum ar fi reprezentanţii MAI, Poliţia de Frontieră, Poliţia Transporturi, alţii au spus că au venit în grupuri, dar în acele grupuri oamenii se cunoşteau între ei, deci există un organizator care nu neapărat a fost prezent în Aeroportul de la Cluj.”

Mai multe, pe Agerpres.ro.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii