Sunteti aici:InterviuViorel Matiș, primarul comunei Beliș, ne-a dezvăluit proiectele noului său mandat: Asfaltarea, accesarea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și modernizarea școlii sunt printre priorități

Viorel Matiș, primarul comunei Beliș, ne-a dezvăluit proiectele noului său mandat: Asfaltarea, accesarea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și modernizarea școlii sunt printre priorități

Publicat in data

Social-democratul Viorel Matiș a obținut al doilea mandat de primar al Comunei Beliș, din județul Cluj. Acest lucru nu poate însemna decât că se bucură de încrederea locuitorilor și că munca sa, din mandatul anterior, a fost apreciată. Viorel Matiș, primarul Comunei Beliș, ne-a dezvăluit ce planuri are pentru acest al doilea mandat.

“Înainte de toate, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit la vot, indiferent pe cine au votat. Nu trecem printr-o perioadă ușoară, având în vedere criza din sănătate, cauzată de COVID, și, cu toate acestea, mulți locuitori din Beliș au venit să voteze. De aceea le mulțumesc pentru efortul făcut și pentru încrederea cu care m-au învestit și care mă responsabilizează să fac mai multe pentru comuna Beliș. Nu a fost o luptă ușoară, dar faptele și rezultatele mandatului meu de până acum i-au convins și mă bucur că mi-au acordat șansa să pot continua proiectele pe care le-am început. Le transmit tuturor că nu-i voi dezamăgi și că voi face tot ceea ce ține de mine să le asigur condiții de trai din ce în ce mai bune. Urmează alegerile parlamentare și îi asigur pe oamenii din Beliș că și acest scrutin va fi organizat în siguranță și sper că vor veni la vot în număr mare și vor alege siguranța, vor alege PSD, pentru că acest lucru înseamnă certitudinea unei guvernări 100% doar pentru binele,bunăstarea și interesul lor.”, a declarat  Viorel Matiș.

Educația celor mici duce la dezvoltarea sustenabilă a comunei”

Legat de planurile sale pentru noul mandat, primarul comunei Beliș a declarat: “Am foarte multe planuri. Să-mi dea Dumnezeu putere să le fac pe toate, pentru că proiecte avem. Vom investi în infrastructură, vom asfalta drumurile, inclusiv pe cele cu acces dificil în munte, vom construi rigole, vom mări capacitatea de alimentare cu apă potabilă. Școala va fi echipată cu toate cele necesare studiului. Copiilor nu le va lipsi nimic la școală. Reabilitarea, modernizarea școlii din Beliș este proiectul meu de suflet și nu o să mă las până când nu o să-i văd pe copii în bănci noi, cu rechizite noi, în săli de clasă sigure, spațioase și, desigur, încălzite. Educația celor mici duce la dezvoltarea sustenabilă a comunei. Trebuie să ducem la bunsfârșit construcția a încă două cămine culturale și, mai ales, trebuie să modernizăm piața agro-alimentară. Sunt convins că vom avea susținerea oamenilor și, totodată, a Consiliului Local, și le vom face pe toate, cât de curând posibil”.

Când a preluat  primul mandat nu existau drumuri asfaltate în comună

“Banii europeni pot fi de folos în multe domenii, iar accesarea de fonduri prin programe operaționale nu a fost străină pentru mine. Am accesat sume importante de bani, în mandatul trecut, și voi face același lucru și pe viitor. Este nevoie de mulți bani și fondurile europene sunt, clar, o soluție pentru proiectele de anvergură. Trebuie să investim în programe de mediu, programe de dezvoltare turistică, infrastructură de sănătate și educație și pentru toate acestea vom folosi bani europeni. Comuna Beliș este cea mai frumoasă destinație turistică din România. Poate sunt subiectiv, dar am vorbit cu mulți turiști care mi-au spus că locurile frumoase din comuna noastră sunt unice în Europa. Firește că acest lucru reprezintă un potențial turistic enorm pe care avem toate motivele să îl exploatăm. Promovarea turistică a comunei noastre, a acestei zone, va atrage investitori și, implicit, vor exista locuri de muncă pentru cei care locuiesc în comuna Beliș. Turismul va fi un domeniu pe care îl voi avea în vedere ca prioritate pe durate celor patru ani de mandat, iar promovarea turistică a zonei noastre nu va fi de neglijat. Pot să spun, în primul rând, că atunci când am venit la primărie, acum patru ani, erau zero drumuri asfaltate. Deși am început de la nimic, astăzi există acces pe drumurile de munte, fie că au fost pietruite, fie că au fost asfaltate, dar am reușit să creem drumuri de acces între cele șase sate aparținătoare. Este cert că locuitorii comunei Beliș au astăzi drumuri asfaltate, rigole, podețuri și multe altele. Nu ne vom opri aici!”.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR? Patron pe banii...

Banii încasați de Bugetarul Arghir de la TurdaNews și politicienii naivi ce își pun mutra în fițuica sa

Cel mai scump fițuicar de pe Câmpia Turzii, Arghir Florea a încheiat contracte cu...

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Alte articole

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR? Patron pe banii...

Banii încasați de Bugetarul Arghir de la TurdaNews și politicienii naivi ce își pun mutra în fițuica sa

Cel mai scump fițuicar de pe Câmpia Turzii, Arghir Florea a încheiat contracte cu...