Ziua mondială a apei la Facultatea de Biologie şi Geologie din Cluj-Napoca

20130322_131225

Asociaţia “Tineretul ONU” în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor pentru Natură au organizat astăzi conferinţa “Ziua Mondială a Apei”, care a avut loc la Facultatea de Biologie şi Geologie.

Scopul acestui eveniment a fost de a atrage atenţia asupra cooperării în domeniul apei, a utilizării responsabile a acesteia, precum şi importanţa rolului cetăţenilor în implicarea protejării apelor.

În cadrul desfăşurării conferinţei a luat cuvântul d-na asist.drd. Karina Battes, cu o prezentare în ceea ce priveşte evaluarea calităţii apei. Aceasta a adus la cunoştinţă celor prezenţi un studiu despre “Apele de Suprafaţă” şi “Evaluarea calitătii apei pe râul Arieş”.

“Există foarte multe motive pentru care este bine să ştim care este calitatatea apelor noastre, (…), având în vedere faptul că sunt ecolog, o sa pun pe primul plan motivele care ţin de sănătatea mediului, cum ar fi, de exemplu scăderea biodiversităţii…” spune Karina Battes.

Andrei Crişan, reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, a prezentat “Planul Local de Acţiune pentru Protecţia Mediului al judeţului Cluj” care cuprinde: consideraţii generale în ceea ce priveşte mediul la nivelul judeţului Cluj, etapele revizuirii Planului Local de Acţiune, probleme de mediu şi anume calitatea şi cantitatea necorespunzătoare a apei.

“Problemele de mediu, sunt aşa de multe încât nu pot fi abordate la modul general. În acest sens a fost elaborat un document care sa prioritizeze acţiunile, la asta se referă planul de acţiune…” declară A. Crişan. Planul de Acţiune pentru Mediu al judeţului Cluj va fi afişat pe pagina de web a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj www.apmcj.anpm.ro.

20130322_135833

Evenimentul s-a încheiat cu mai multe discuţii deschise, una dintre ele fiind extracţia aurului prin folosirea apei, după care toţi participanţii au fost invitaţi la expoziţia foto: „Zona Umedă: Balta Mică a Brăilei”, pregătită în cadrul muzeului din incinta facultăţii.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie. Această zi a fost aleasă în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurator de la Rio de Janeiro din 1992.

Ionela Romaniuc

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.