Vinăria cruciaților – descoperire senzațională în nordul Israelului

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Vinăria cruciaților. Suntem surprinși adeseori de o reprezentare a istoriei pe care nu o cunoșteam până atunci, o reprezentare dată de descoperirile arheologice – fie ele câteva fragmente dintr-un vas de lut, o fibulă sau un sit arheologic de amploare, așa cum s-a întâmplat recent în Israel. O vinărie imensă care datează din perioada cruciadelor a fost găsită sub o casă din Mi’ilya, în nordul Israelului.

Vinăria cruciaților. Locuitorii orașului s-au implicat, în ultimii ani, alături de arheologi, pentru a descoperi ceea ce cred ei că se ascunde acolo, respectiv Castelului Regelui din secolul al XII-lea. Sub îndrumarea arheologului local Rabei Khamisy, localnicii se simt implicați în recuperarea istoriei.

Este și cazul unei femei de afaceri din Mi’ilya care a solicitat prezența arheologilor pe un teren pe care îl deține și unde se află o benzinărie. Dr. Rabei Khamisy a început săpături în dreptul benzinăriei și surpriza nu a întârziat să apară: o vinărie imensă, datând din perioada cruciată, așa cum alta la fel nu fusese niciodată excavată. „Știm că bizantinii aveau vinării chiar mai mari decât aceasta, dar cruciaţii nu aveau nimic comparabil, din câte ştim, de aceea descoperirea ne-a luat prin surprindere”, a declarat acesta pentru ziariștii israelieni de la publicația Haaretz.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Ultimile articole

Articole populare