Veste proastă pentru cei mai buni fotbaliști ai lumii. Anul acesta nu se va acorda Balonul de Aur

France Football, publicația care în ultimii ani s-a ocupat de acordarea Balonului de Aur, după ruperea de FIFA, a anunțat că anul acesta nu va fi nimeni încununat cu prestigiosul trofeu, pandemia de coronavirus afectând destul de puternic fotbalul, scrie Associated Press.

Este pentru prima oară în istorie, din 1956 până în prezent, când această titulatură nu va fi decernată. La ediția de debut, englezul Stanley Matthews era declarat cel mai bun fotbalist al lumii. În momentul de față, argentinianul Lionel Messi, care joacă pentru FC Barcelona, deține cele mai multe astfel de trofee, șase la număr.

„Este un an atât de ciudat, încât nu aveam cum să îl tratăm precum unul normal. Să spunem că am început să discutăm despre o astfel de decizie acum două luni. Nu a fost o decizie luată cu ușurință, dar trebuia să acceptăm că nu aveam cum să avem un câștigător tipic al Balonului de Aur, ceea ce ne făcea să ne îngrijorăm că acest premiu nu ar fi acordat pe merit”, a declarat editorul France Football, Pascal Ferré, pentru AP.

Francezul spune că factorii care au cântărit cel mai mult în luarea acestei decizii au fost numeroși. Primul este acela că au fost ușor schimbate regulile jocului, pentru ca finalul acestui sezon să se poată desfășura în majoritatea țărilor.

Apoi, a contat foarte mult că au fost amânate două competiții continentale majore: Campionatul European și Copa America. Astfel, Liga Campionilor, al cărei format a fost, de asemenea, afectat, ar fi fost singura competiție în baza căreia s-ar fi putut judeca performanțele jucătorilor.

Nu doar Balonul de Aur pentru competițiile de la masculin a fost anulat. France Football acordă, din 2018, acest premiu și fotbalistelor, însă, în acest an, și în cazul lor se va resimți efectul pandemiei asupra sportului. De asemenea, nici Trofeul Kopa, pentru cel mai bun jucător sub 21 de ani, și nici premiul „Lev Iașin”, pentru cel mai bun portar al lumii nu vor fi acordate în acest an.

Pentru a compensa, France Football va decerna o nouă listă de trofee, „the France Football Dream Team” (Echipa de Vis France Football). Cei 180 de membri care decid pentru Balonul de Aur vor avea de ales dintr-o listă de cinci jucători pe fiecare poziție din teren, încropind astfel, un cel mai bun prim 11 al acestui an.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii