De la toamnă ar putea fi posibil să ne vaccinăm și în farmacii

Lupta pentru Remdesivir a început. Medicamentul vital în lupta cu COVID ar putea deveni prea scump pentru a mai fi achiziționat de România

Medicamentul cu care a este tratat Donald Trump, remdesivirul, ar putea deveni prea scump pentru a fi achiziționat în masă. Gilead, producătorul american al medicamentului ar putea vinde medicamentul direct către spitale tratamentul, acest lucru ducând la o explozie a prețurilor. Timp de 5 luni, Departamentul de Sănătate a fost responsabil pentru alocarea acestui medicament în spitale. 

Rafila: să ne descurcăm singuri

Alexandru Rafilla, reprezentantul României la OMS, a spus că în acest caz ar trebui să începem să ne gândim cum să ne descurcăm și singuri.

„Deja sunt peste 2500 de pacienţi incluşi în schemele de trament furnizate de Comisia Europeană şi după ce se livrează şi a treia tranşă probabil că trebuie să începem să ne gândim să ne descurcăm şi singuri. Va exista o competiţie între ţări. Una este să beneficiezi de un mecanism centralizat în care Uniunea Europeană are altă forţă de negociere şi de asta spun că ar trebui abordate din timp căile de discuţii în direcţia acestui medicament”, a spus Alexandru Rafila.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii