Circa 60 de MORȚI au rezultat după EXPLOZIA fabricii din Texas

explozie

Nu mai puțin de 60 de morți și sute de răniți au rezultat azi-noapte după explozia produsă la o fabrică de îngrăşăminte din oraşul West din Texas. Explozia s-a produs în jurul orei 20,00 (ora 4,00 a României).

Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Don Yeager, precizează că originea exploziei nu a fost stabilită dar că ar putea fi provocată de amoniac.”Explozia a fost atât de puternică încât a provocat incendii în clădirile învecinate”, a adăugat el. Locuințele și birourile învecinate fabricii au fost distruse într-un număr cuprins între 75-100.

Majoritatea persoanelor au fost rănite de fragmentele de geamuri, uşi sau alte obiecte rezultate în urma exploziei, au declarat autorităţile, care au decretat un ordin de evacuare pe o rază de 1,6 kilometri în jurul exploziei.

Mai mulţi pompieri au fost răniţi de o a doua exlozie în timpul intervenţiei. Explozia a provocat implicit un cutremur cu magnitudinea 2,1. “Am simţit-o înainte de a o auzi” declară primarul oraşului West, Tommy Muska, el însuşi pompier.

Locuitorii din proximitate sunt evacuați pentru a evita alte pericole.

Această tragedie are loc la două zile după atentatul comis în Boston, care s-a soldat cu trei morţi şi 180 de răniţi, luni, potrivit ultimului bilanţ, conform Mediafax.

Adelina Cujbă

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii