BAC 2020. Calendarul examenelor în sesiunea de toamnă

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Înscrierile pentru Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă încep luni, 13 iulie. Potrivit MEC, sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada  24 august – 5 septembrie, potrivit calendarului sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național de BAC, aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Înscrierea candidaților este programată în intervalul 13-24 iulie, iar probele scrise vor avea loc în intervalul 24-27august după cum urmează:

  • 24 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Zilele de 28, 31 august și 1 septembrie  sunt destinate echivalării și recunoașterii competențelor lingvistice. Comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Contestațiile pot fi depuse în format fizic, cât și în format electronic.

Nota minimă de promovare pentru fiecare probă este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minim 6.

 

 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău