Școala Gimnazială Specială Huedin, reabilitată cu bani europeni

Aproape 10 milioane de copii s-ar putea să renunțe la școală definitiv din motive socio-economice

Prezența pandemiei de Coronavirus afectează formarea și educația copiilor din întreaga lume. Aproape 10 milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă la școală din cauza virusului COVID-19. Abandonul școlar este mai mare în rândul familiilor defavorizate.

Pandemia de coronavirus a provocat o „urgenţă în educaţie fără precedent”. Conform unui raport al organizaţiei „Salvaţi copiii”, până la 9.7 milioane de copii sunt afectaţi de închiderea şcolilor, scrie Mediafax.

Statistica Eurostat pe 2018 arăta că România a înregistrat un nivel ridicat al abandonului şcolar timpuriu, de 16,4%, cât şi o rată scăzută a populaţiei cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani care a absolvit învăţământul superior (24,6%).

Un raport al organizației Salvați Copii arată un raport prin care o întreagă generaţie de copii la nivel mondial şi-a întrerupt educaţia, un număr de 9,7 milioane de copii au fost nevoiți să întrerupă activitatea educațională și riscă să nu se mai întoarcă la școală, asta în contextul măsurilor adoptate pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

“Aproximativ 10 milioane de copii nu se vor mai reîntoarce niciodată la şcoală, iar acest aspect ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru guvernele ţărilor lumii. Trebuie investit urgent în educaţie pentru a contracara abandonul şcolar”, a spus  Inger Ashing, directorul general al „Salvaţi copiii”.

Cele mai expuse țări din punct de vedere a abandonului școlar :Niger, Mali, Ciad, Liberia, Afganistan, Guinea, Mauritania, Yemen, Nigeria, Pakistan, Senegal şi Coasta de Fildeş.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii