Câți elevi au participat în prima zi de pregătire pentru examene în Cluj

Simona Pârvu: Scenariul verde nu poate fi aplicat pentru Bucuresti din cauza infrastructurii aglomerate

“În mediul rural, spre exemplu, unde sunt mai puțini copii și structura școlii permite venirea mai multor copii la ore, bineînțeles că pot merge toți atâta timp cât localitatea se află în scenariul verde. Același scenariu verde, însă, nu poate fi aplicat pentru București din cauza infrastructurii școlare aglomerate”, a declarat pentru Edupedu.ro directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică, Simona Pârvu.

Simona Pârvu a mai declarat că “Bucureștiul intră în scenariul al doilea ca nivel de organizare [scenariul hibrid, online și față în față – N.Red.], chiar dacă rata cazurilor de coronavirus este de sub unu la mie și zona ar intra teoretic în scenariul verde”.

„Dacă se descoperă un copil infectat, atunci se va închide sala de clasă, aceasta va fi dezinfectată, iar elevul și contacții acestuia vor sta în izolare timp de 14 zile. Dacă vorbim de un focar mai mare, atunci școala va fi închisă pe o perioadă de 14 zile. Din punct de vedere epidemiologic, ar trebui să fie minimum trei cazuri dispersate în ture sau clase diferite pentru a închide toată școala, altfel, dacă vorbim de o singură clasă, atunci avem de a face cu un focar localizat. Nu se pune problema de a da vina pe cineva, este un virus cu transmisie comunitară, oricine îl poate lua de oriunde, important este să localizăm cât mai repede cazurile și să limităm cât mai mult transmiterea bolii”., a mai adăugat aceasta.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii