casaboema.com

Se deschid restaurantele?

 Săptămâna aceasta se va discuta într-un grup de lucru, un set de reguli pentru redeschiderea restaurantelor. Măsurile vor fi luate în contextul evoluției pandemiei de coronavirus, a declarat, luni, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Într-o conferință de presă susținută luni, la sfârșitul ședinței de Guvern, Nelu Tătaru a fost întrebat dacă se ia în calcul redeschiderea restaurantelor la 15 iulie.

“Orice nouă măsură de relaxare se ia în context epidemiologic prin evaluarea pandemiei la nivelul ţării noastre. Noi aveam în plan inclusiv la 1 iulie măsuri de relaxare, dar evoluţia pandemiei şi mobilizările de forţe atât populaţionale, cât şi ale noastre ca şi aparat medico-sanitar într-un context de evoluţie a numărului de cazuri de trei săptămâni ne-au făcut să amânăm aceste măsuri de relaxare. Suntem într-un moment în care, încă începând de joi, am iniţiat un grup de lucru (…) pentru a cădea de acord asupra unor reguli pe care noi de altfel le-am şi stabilit odată cu deschiderea teraselor, numai că o parte dintre parteneri respectă mai puţin aceste reguli. Odată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere, al Institutului de Sănătate Publică există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai este şi respectarea acestor reguli. În măsura în care zilele următoare vom avea o concluzie în acest grup tehnic de lucru vom aborda, tot în context epidemiologic al creşterii numărului de cazuri sau nu, şi momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede”, a spus ministrul.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii