Restartarea programului “Noua Casă”

Guvernul propune majorarea plafonului pentru programul Noua Casă la 140.000 de euro, valoarea inițială a acestuia fiind de 70.000 de euro.

Guvernul a discutat joi despre majorarea plafonului pentru programul ,,Noua Casă” de la 70.000 de euro la 140.000 de euro. Acest lucru înseamnă că şi valoarea garanţiei va creşte de la 50% la 80%. Această măsură poate fi considerată ca o restartare a programului, deoarece în ultimul an, peste 70% dintre creditele acordate au fost cele standard.

„Toată lumea îşi doreşte un apartament cât mai apropiat de centru, cât mai aproape de metrou, de parc, cât mai apropiat de şcoală, grădiniţă, care să faciliteze toate condiţiile pentru o familie”, spune Vlad Vlăsceanu, consultant imobiliar.

„Programul ăsta ar putea să acţioneze în direcţia creşterii preţurilor dacă există mulţi clienţi care încearcă să acceseze aceste facilităţi noi. În 2020 am văzut că preţul mediu pe metru pătrat a crescut undeva la 3%”, explică Aurelian Dochia, analist economic

Dată fiind situația pandemiei și a măsurilor de izolare prevăzute în starea de urgență, majoritatea persoanelor pun preț pe încăperile spațioase.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii