Renault Sport se aliază cu British Petroleum şi Castrol

BP şi Renault Sport Racing au anunţat un parteneriat care va aduce compania internaţională de petrol alături de echipa de Formula 1 Renault Sport, oferindu-i suport în lupta pentru Campionatul Mondial din următorii cinci ani.

BP şi Castrol, brandul mondial de lubrifianţi al companiei petroliere, vor furniza combustibil şi lubrifianți pentru următorul sezon de Formula 1, care va debuta în martie la Melbourne (Australia).

„Reîntoarcerea BP şi Castrol, mărci cu o impresionantă istorie în motorsport, reprezintă o veste foarte bună şi deschide noi oportunităţi pentru echipa noastră de Formula 1. Angajamentul BP evidenţiază interesul în creştere al marilor companii multinaţionale faţă de Formula 1. Suntem foarte mândri şi motivaţi să avem un partener tehnic de acest calibru”, a spus Jérôme Stoll, preşedinte Renault Sport.

“Dezvoltarea tehnologiilor de înaltă calitate în domeniul combustibilului şi lubrifianților reprezintă prioritatea BP. Acest parteneriat creează oportunităţi extraordinare pentru echipele Renault şi BP de a lucra împreună şi de a ne promova tehnologiile de ultimă generaţie în lumea atât de competitivă a Formulei 1”, afirmă Tufan Erginbilgic, director executiv al BP Downstream.

“Noile reglementări referitoare la aerodinamică, în vigoare pentru sezonul F1 2017, vor determina creşterea exigențelor ce privesc motoarele. Carburanții și lubrifianții vor avea o influență mai mare asupra performanței monoposturilor decât au avut-o atunci când noile tipuri de motopropulsoare au fost introduse, în 2014. Echipele BP și Castrol sunt foarte motivate în fața provocărilor oferite de Formula 1. Suntem siguri că ne vor ajuta să ne atingem obiectivele în 2017 și în viitor”, crede Cyril Abiteboul, CEO al Renault Sport Racing.

BP şi Castrol vor fi furnizorii oficiali de combustibil și lubrifianți ai Renault Sport Formula One prin intermediul brandurilor BP Ultimate și Castrol EDGE. Cea mai recentă colaborare între cele două companii a fost în sezonul 1997, când Williams Renault a câștigat titlul la constructori şi titlul la piloți în Formula 1.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii