Regina Maria a programat investiţii de 24 milioane de euro la Cluj

Bugetul de investiţii al reţelei de sănătate Regina Maria s-a ridicat la 70 de milioane de euro în perioada 2010-2017, cea mai mare sumă alocată în afara Bucureştiului fiind destinată zonei Clujului. În acest an reţeaua va deschide un spital de 15 milioane de euro la Cluj-Napoca.

Sumele cele mai consistente merg către Bucureşti (45 de milioane de euro), Cluj (9 milioane), Braşov (6 milioane), Târgu-Mureş (2 milioane), Bacău (1,8 milioane), Timişoara (1,6 milioane), Craiova (1,5 milioane) şi Constanţa (1,4 milioane). Aici sunt incluse modernizările sau extinderea locațiilor existente, dotarea acestora cu aparatură medicală de ultimă generație, dar și deschiderea de noi unități.

Furnizorul medical privat cu 37 de locații proprii, peste 2 milioane de pacienți și 400.000 de abonați corporate vrea să îşi continue dezvoltarea și vizează extinderea rețelei și dublarea valorilor până în 2020, atât pentru numărul de locații și de pacienți, cât și pentru portofoliul de abonați.

“Un procent semnificativ din sumele investite, anual, este susținut de veniturile obținute din abonamentele medicale. În 2016, segmentul corporate a reprezentat 30% din totalul cifrei noastre de afaceri, de 91 de milioane de euro.

Să îi convingem pe medicii buni să rămână în țară

Reinvestind constant veniturile obținute și din abonamente am putut să deschidem mai multe locații noi, să aducem aparatură modernă în locațiile din rețea și să îi convingem pe medicii buni să rămână în țară. În prezent, în portofoliul sunt peste 400.000 de abonamente corporate, iar în 2017 ne propunem o creștere de 15% pe acest segment”, a declarat Fady Chreih, director general al rețelei.

În 2017, rețeaua are în derulare 18 proiecte de dezvoltare, constând în extinderi, relocări și modernizări ale locațiilor existente, achiziții, dar și proiecte greenfield. Aceste proiecte vor pune la dispoziția pacienților 23.000 mp de servicii medicale.

În prezent, Regina Maria are peste 3.500 de angajați, dintre care 1.700 de medici. În 2016, compania a creat 700 de locuri noi de muncă, iar obiectivul pentru acest an este o creștere de 15%, în funcție de extinderile planificate, cu ţintă de 600 de locuri noi de muncă.

Un aport consistent în îndeplinirea acestui obiectiv îl va avea deschiderea spitalului din Cluj-Napoca, o investiție de 15 milioane de euro, care va crea 300 de locuri noi de muncă. Operatorul de servicii medicale Reţeaua activează în 37 de locații proprii din Bucureşti şi din ţară şi deservește 2 milioane de pacienți.

Printre marii operatori de servicii medicale din România se mai numără MedLife, Medicover, Sanador, Monza, Polisano, Hiperdia, Gral, Affidea, Amethyst sau Arcadia.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii