Profit anual de 1,2 miliarde de lei la BT

Rezultatele Băncii Transilvania (BT) obținute în 2016 confirmă tendinţa pozitivă a începutului de an şi depăşirea bugetului pe anul trecut.      

Profitul net al BT era de 1,23 miliarde de lei, iar cel al grupului financiar BT este de 1,28 miliarde de lei, iar ritmul de creștere a veniturilor din comisioane operaționale, de 11,4%. Eficiența operațională confirmă trendul înregistrat în 2016, raportul cost/venit fiind de 41%. „Dacă excludem efectul tranzacției Visa Europe, care se ridică la 185 de milioane de lei, valoarea indicatorului cost/venit rămâne la o valoare confortabilă, de 44%”, conform conducerii băncii.

În perioada ianuarie – decembrie 2016, la nivel brut, înainte de înregistrarea scoaterilor în afara bilanțului, creditele BT au crescut cu 10,3%, balansat pe toate liniile de afaceri. Raportul credite/depozite este de 70% la sfârşitul anului 2016.

BT are, la 31 decembrie 2016, un portofoliu de 2,82 milioane de carduri, care a generat tranzacții cu 25% mai mari față de perioada similară a anului precedent. Cota de piață a băncii privind volumul tranzacțiilor cu carduri este de aproape 20%. Prin programul de loialitate Star, BT are un portofoliu de 329.000 de carduri de credit.

Veniturile operaționale ale BT au ajuns la 2,82 de miliarde de lei, iar profitul net, la 1,23 miliarde de lei, incluzând venitul din creanțe din impozit amânat. La nivelul grupului financiar, veniturile operaționale au ajuns la 2,98 miliarde de lei, iar profitul net, la 1,28 miliarde de lei. Activele băncii sunt de 51,7 miliarde de lei, creditele nete însumează 27,2 miliarde de lei, iar resursele atrase de la clienți sunt de 41,9 miliarde de lei.

Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administrație, a declarat: „2016 a însemnat o nouă etapă de consolidare a grupului BT şi suntem mulțumiți că a fost un an în care am depăşit din nou promisiunile făcute acționarilor noştri. Pentru noi rămâne esențială perfecționarea constantă a relației cu clienții, pentru care vom investi semnificativ în tehnologii de ultimă generație, urmărind simplificarea la maximum a modelului de business. Vom continua să creştem organic finanțând economia românească, valorificând şi pe viitor avantajul competitiv al capacității locale de decizie.

O vom face prudent şi responsabil, atenți la multiplele provocări ale mediului economic local şi european. Pe de altă parte, cred că procesul de consolidare a pieței va continua şi suntem deschişi şi interesați de eventuale achiziții, dar orice decizie de acest tip va fi rațională, va trebui să facă sens pentru noi, respectiv să fie complementară şi să adauge valoare. Mulțumesc acționarilor, clienților şi angajaților pentru încredere şi implicare – atât pentru rezultatele pozitive de până acum, cât şi pentru cei 23 de ani pe care banca îi împlineşte în 16 februarie”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii