Privaţii zboară de rup de Paşte, statul taie din cursele de Cluj

Interesul crescut al românilor de a rămâne în ţară de Paşte a fost încurajat de lansarea unor noi oferte de zbor în primăvară către marile aeroporturi, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, venite din partea companiilor aeriene low-cost.

„Faptul că românii călătoresc din ce în ce mai mult cu avionul în interiorul ţării este demonstrat şi în apropierea sărbătorilor de Paşte, când am observat o creştere de 673% în căutări, cea mai mare în comparaţie cu destinaţiile internaţionale”, a declarat Mircea Giurcă, marketing manager al site-ului de rezervări Momondo.ro.

Acesta a analizat preferinţele de zbor pentru perioada 13-18 aprilie 2017, comparativ cu 28 aprilie – 3 mai 2016, iar zborurile către rutele interne au avut cea mai mare creştere în căutările efectuate de români. Italia şi Spania sunt destinaţiile către care s-au înregistrat cele mai multe căutări pentru minivacanţa de Paşte.

Italia, Spania şi Germania

Principalele oraşe italiene vizate sunt Roma şi Milano, pentru care costurile de zbor şi cazare la hotel se încadrează între 230 şi 360 euro/persoană. Barcelona şi Madrid sunt oraşele dorite în călătoria către Spania de Paşte, iar costurile pentru bilet de avion şi cazare la hotel de 3* sunt de 340-390 euro/persoană.

Parisul se află în topul căutărilor în perioada 13-18 aprilie, cu costuri de 310 euro pentru zbor şi cazare într-un hotel de 3*. Germania a urcat pe a treia poziţie pentru Paşte, luându-i locul Angliei, aflată pe patru. Costurile pentru un bilet de avion şi cazare la hotel în Berlin se ridică la 250 euro/persoană pentru patru zile.

În schimb, operatorul public naţional Tarom a anunţat renunţarea la cursa de Viena de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca (AIAIC) şi a scos mai multe zboruri de pe aerogara din Someşeni către şi dinspre Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti pentru sezonul de vară. Pe AIAIC operează companiile ABC Air Hungary, Airest, ASL Airlines, Atlasglobal, Austrian Airlines, Blue Air, Lot Polish Airlines, Lufthansa, Silver Air, Tarom, Turkish Airlines, Vueling Airlines, Wizz Air.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii