Ministrul Finanțelor: Deficitul bugetar urcă la 8,6% din PIB. Pensiile vor crește cu „cu cea mai mare sumă”

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Florin Cîțu a precizat că pensiile vor crește cu „cu cea mai mare sumă”, dar fără să precizeze procentul. Totodată, ministrul a precizat că rectificarea se bazează pe o scădere a PIB de 3,8%, revizuită de la 1,9% cât a estimat Comisia Națională de Prognoză, scrie Biziday.

În ceea ce privește deficitul bugetar, rectificarea ia în calcul o creștere a acestuia de la 6.7% la 8.6% din PIB.

„Așa cum am spus, am alocat mai mult pentru investiții. După 7 luni sunt 20 de miliarde de lei, cea mai mare sumă din ultimii zece ani. Facem asta într-o perioadă dificilă. Am suplimentat resursele pentru Transporturi, un buget record. La Sănătate am alocat mai multe resurse, față de cel inițial sumele au crescut cu 45%. (…) Din primul moment am spus că vom crește pensiile. Astăzi venim și vă spunem că da, le vom crește anul acesta. Punctul de pensie va avea cea mai mare creștere”, a precizat acesta.


Declarații:

  • Dau câteva elemente. Așa cum am spus, am alocat mai mult pentru investiții. După 7 luni sunt 20 de miliarde de lei, cea mai mare sumă din ultimii zece ani. Facem asta într-o perioadă dificilă. Am suplimentat resursele pentru Transporturi, un buget record.
  • La Sănătate am alocat mai multe resurse, față de cel inițial sumele au crescut cu 45%. Vorbim de decontare concedii medicale, echipamente, sporuri. Nu am făcut ce făcea PSD, nu am lăsat stocurile. Resursele sunt acolo. Aș vrea aici să fac o observație importantă. Transporturi, Sănătate, Educație, sunt domenii în care PSD tăia mereu. Noi suplimentăm resursele aici, sunt sectoare importante.
  • Ministerul Muncii, la care se uită toată lumea azi, are cel mai mare buget de fapt de la începutul anului. Sumele alocate în plus ajung la aproape 10 miliarde de lei. În ciuda a ce a făcut PSD am reușit să găsim resursele ca să plătim totul la timp.
  • Din primul moment am spus că vom crește pensiile. Astăzi venim și vă spunem că da, le vom crește anul acesta. Punctul de pensie va avea cea mai mare creștere. PSD nu a plătit niciodată cu această sumă. În acest context economic global dificil, am reușit să facem efortul să creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii. Îl provoc pe domnul Ciolacu să găsească o țară care face astfel de eforturi.
  • În ceea ce privește alegerile locale, ne-am asigurat că avem sumele necesare. Nu am uitat de efortul făcut de autoritățile locale în această perioadă și asigurăm pentru ele. Inițial sumele pentru asistenții personali erau de 50%. Am crescut procentul la 70%. Tot la autoritățile locale suplimentăm resursele pentru finanțarea CES în școli. Suntem conștienți că veniturile autorităților locale au suferit, de aceea alocăm sume suplimentare.

Articolul complet, pe Biziday.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău