Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 400.000 de euro în doar cinci zile

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 25.01 – 29.01.2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 406.288 de euro, adică 1.828.300 de lei.

Au fost depistate 142 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 32 erau din judeţul Arad.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.276.300 de lei din care 770.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 6 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 418 angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 552.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 50 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 22 au fost în
Bucureşti. S-au dispus două sistări de activitate, una în judeţul Tulcea şi una în judeţul Neamţ. În 4 judeţe a fost oprită activitatea pentru evitarea riscurilor şi accidentărilor. Au fost sancţionaţi 1.034 de angajatori în domeniu.

”Depunem eforturi comune alături de colegii din inspectoratele teritoriale de muncă pentru identificarea resurselor umane şi utilizarea lor pentru prevenire şi acţiuni de control din domeniile de competenţă. Securitatea şi sănătatea lucrătorilor, relaţiile de muncă şi supravegherea pieţei sunt domeniile Inspecţiei Muncii în care ne-am propus creşterea gradului de performanţă în aplicarea legii.” – Dantes Nicolae BRATU,
inspector general de stat.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii